Mi az amit érdemes / be kell állítani a BIOS-ban mielőtt aktívan használni kezdem az új PC-t?
Nagyon hosszú idő után egy teljesen új (oprendszert is én rakom majd rá) PC-m lesz és ez a video kicsit elgondolkodtatott: https://www.youtube.com/watch?v=TNXQcZ80inM
Itt a srác szerint a BIOS-ban pl. a proci feszültségén és a memória órajelein is érdemes állítgatni.. én azonban nem értek különösen az ilyesmihez, nem is szívesen piszkálnám.
Kihagyhatom az ehhez hasonló dolgokat?
Ha mégis érdemes valamit belőni, akkor mit és hogyan?
Köszi!
"én azonban nem értek különösen az ilyesmihez, nem is szívesen piszkálnám."
Szerintem akkor ne tedd, sok kétségbe esett órát megspórolsz így.
Load defaultot se told el, az akkor kell ha valami nem működik és a maximális kompatibilitás mellett előlről be szeretnél állítani mindent.
A bios érzékelni fogja a használt hardver elemeket és azokhoz beállítja magát automatikusan.
Ha tuningolni akarsz akkor pedig az alaplap gyári erre való szoftverét használhatod. Ez is a biost állítja csak barátságosabban és biztonságosabban.
Ha nincs ilyen szoftver hozzá akkor azt a lapot nem szabad tuningolni.
Köszi a válaszokat!
Egyébként MSI Mortar Max alaplapom lesz, Ryzen 5 3600 procival, 2x8 Ripjaws 3000Mhz memóriával + egy RX 5700 Sapphire Pulse videokártya. Természetesen fogok játszani rajta :D
(úgy látom a RAM frekvenciájának beállítása 3000-re nem nagy dolog, azt bevállalhatom)
Szerintem nem kell bevállalnod, fel fogja ismerni az alaplap tökre magától is :)
Egy javaslat:
Ha cikkeket keresel, állítsd be a szűrőn (eszközök - bármikor) "csak az elmúlt év találatai".
Így a 90-es évek okosságait nem kell elolvasnod :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!