Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nincs internet ha a...

Miért nincs internet ha a wifire csatlakozom? Mobilon van.

Figyelt kérdés

Elég érdekes jelenség volt. Évek óta használom az adott PC-t és évek óta ugyanazon a wifi hálózaton egy netis adapterrel, és nem nagyon volt eddig gondom. Mostanában azt veszem észre, hogy bekapcsolásnál néha manuálisan kell csatlakoznom. Ez oké, nem nagy dolog. Kb. fél órája ledobott a hálózatról, és ha visszacsatlakoztam, akkor nem volt internetkapcsolat (de csatlakozás igen). A jel jött, mert az iptv ment, illetve mobilról is tudtam csatlakozni a wifire. Csináltam mobillal egy hotspotot, megosztva a mobilnetem, amire a PC-vel fel tudtam csatlakozni, és jött is a net. Aztán egy picit később már arra a hálózatra sem tudtam felcsatlakozni, pedig nyilván semmi baj nem volt vele. Nyomtam mégegy újraindítást a pc-n (routeren is volt korábban), és visszaállt az internet.

Mi lehet a gond?

Nyilván a hálózat oké.

2020. szept. 3. 00:41
 1/1 anonim ***** válasza:

Csatornát meg kell nézni, mennyire telített. Át kell állni másik csatornára a routeren. És nem árt az eszközkezelőben a PC wifi kártyáján is átállítani a csatornát a routeren megadottra. Biztos ami biztos.

10-es csatorna alá belőni egy viszonylag szabad csatornát routeren is, PC-n is 2.4 Ghz-en. 5Ghz-en 12-es csatorna fölött választani egy gyengén használt csatornát. Ha ez nem jön be, PC wifi drivert lefrissíteni.

2020. szept. 3. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!