Ha távoli asztali vezérléssel csatlakozom az irodai géphez és azon a gépen töltök le valamit, akkor az ottani adatforgalmat használom, vagy a saját, itthoni internetemből?
Ha csak távolról elérsz egy gépet és arra töltesz le és azon is marad a tartalom, akkor is történik mindkét gépen adatforgalmazás, mert a vezérlő program kommunikációja is azzal jár. Csak a te gépeden minimális lesz, mert csak a vezérlés adatforgalma történik, a távoli gépen pedig a letöltésé is.
Ha a távoli gépre letöltött tartalmat még át is küldöd magadnak, akkor pedig ugyanúgy a te adatforgalmazásod is megnő a fájl(ok) méretével.
Amit a saját internetedre csatlakozva csinálsz (teljesen mindegy, hogy mit), az a TE internet forgalmad lesz.
De természetesen mivel az irodai géped is csatlakozik a nethez, ami ott történik az "ottani adatforgalom" lesz...
Igazából nem értem a kérdés lényegét, mert mamár nem nagyon van forgalomkorlátos adatcsomag. Mobilneten pl. számít.
Ha a letöltést úgy érted hogy a távoli gépen indítasz egy letöltést (mondjuk egy torrentet), és azt nem online másolod át magadnak, akkor a letöltés a távoli gépet terheli, a Te gépedet pedig a távoli asztal...
"Igazából nem értem a kérdés lényegét, mert mamár nem nagyon van forgalomkorlátos adatcsomag. Mobilneten pl. számít."
A lényeg a következő:
Néhány napra kellene vennem mobilnetet, mert költözök és a vezetékes itthoni netet nem tudom hétfő és péntek között használni.
Minden munkámat az irodai gépre csatlakozva csinálok, ott frissítek adatokat, ott történik a le-feltöltés. És erre vonatkozott a kérdés, hogy ha a benti gépre csatlakozva dolgozok többszáz megás frissítésekkel és letöltésekkel, akkor az én internetkapcsolatom és adatforgalmam is ugyanannyira terheli-e, vagy jóval kevésbé.
3. vagyok.
Így már világos a kérdés. :)
Ahogy fentebb írtam, a Te netedet csak a távoli asztal terheli.
Le is lehet butítani, pl. ne legyen háttérkép, kisebb színmélység, hang kikapcsolása, stb.
Ahogy #5 írja, az irodai gépedre telepített frissítések nem fogyaszják a te keretedet, csak az RDP. Az általa javasoltakon kívül még a távoli asztal felbontásának korlátozása is csökkentheti az adatforgalmat.
Amúgy a Telekomnál 3 napra 2000 Ft a korlátlan net, valószínűleg a többi szolgáltatónál is elérhető hasonló opció, neked ez pont kapóra jönne.
3. vagyok
A Teamviewert pont lehet állítgatni.
Csak arra kell figyelni hogy ne használd túl sokat, mert csak magánhasználatra ingyenes, és ha sokat használod letilthat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!