Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A megbizhatosaga a CODEX,...

A megbizhatosaga a CODEX, RLD, RZR es egyeb warez jatekoknak mennyire megbizhato virusokat illetve?

Figyelt kérdés
A fiam mondta hogy szokott jatekokat leszedni a netrol (igen ismerem a Steamet) valami torrent oldelrol. Altalaban CODEX, es RLD valtozatokat szed le. (Ezt onnan tudom hogy kerdeztem tolle hogy honnan szedi le), csak az erdekelne hogy igy aggodnom kene a virusok miatt? (csak mert az en masodik gepemre tolti a dolgokat) Valaszokat koszi

2020. aug. 22. 14:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen biztonságos soha nem lesz egyik sem. Azt pedig te letöltőként nem fogod látni, hogy egy release-t esetleg megbuheráltak majd úgy töltötte fel valaki hogy végül benne van egy kártevő. Mert ugye azt mondják a "hozzáértők", hogy neves releaserek torrentje biztonságos. Kivéve, ha mégsem.
2020. aug. 22. 14:52
 2/21 A kérdező kommentje:
Ha a virusirto szerint tiszta (Kaspersky free, mert azon az van) akkor az valoban tiszta ? Most mondta az oldalak nevet, valami majomparade,carpathian es nkor oldalak azok ahonnan beszerzi ezeket.
2020. aug. 22. 15:05
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért mindegy hogy honnan tölti, mert egyiken sem ellenőrzik a torrent tartalmát. Sokan abban a hitben vannak, hogy a torrent listában a zöld pipa meg az "ellenőrzött torrent" azt jelenti, hogy nincs benne vírus. Pedig ez a jelzés csak annyit jelent, hogy a feltöltési szabályoknak megfelelt. Senki nem fogja tételesen letölteni és futtatni ezeket, főleg olyan oldalakon ahol naponta akár ezres nagyságrendű tartalmat töltenek fel.
2020. aug. 22. 15:32
 4/21 anonim ***** válasza:
Kockázat az mindig van ilyenkor sajnos.
2020. aug. 22. 16:07
 5/21 Alex Fly ***** válasza:

Nevesebb crackercsoportok nem fognak semmi oda nem illő potyautast csempészni az általuk tört stuffokba...

Ezzel az adott groupot azonnal leírná mindenki, ezt pedig nem engedhetik meg maguknak.

A tiszta release náluk preaztizskérdés.

2020. aug. 23. 13:21
 6/21 anonim ***** válasza:

Ez igaz, de ha valaki letölti a release-t, belerak a törésbe egy kémprogramot vagy zsarolóvírust majd feltölti ugyanúgy mint eredeti release-t, akkor te nem fogod megmondani belőle, hogy kártevő lesz benne. Minden 1:1 ugyanaz mint az eredeti, csak a törésben van valamivel több.

És tört játékot hogy telepít az eszetlen ember? Még a vírusirtót is kikapcsolja, nehogy a törést flaggelje vagy blokkolja a program, hiszen az úgyis híres releaser által készített kalózverzió, nem lesz baj.

A uTorrent is így veszített egy nagyot a hírnevéből, hogy kriptobányászt raktak az egyik kiadásba amit aztán kiszórtak a neten mindenféle harmadik fél oldalán, de mint uTorrent kiadást. Aki onnan töltötte le az be is szopta, majd a média meg a fórumok már úgy hirdették hogy a készítő direkt rakott bányászt a programba, még jól be is sározták őket.

2020. aug. 23. 15:26
 7/21 A kérdező kommentje:
Oke, tehat ha le van toltve a jatek valami CODEX verzio es vegigfuttattam a kasperskyt rajta es azt irja hogy nincs fenyegetes az biztonsagos akkor? Es meg virustotal is tisztanak mondja.
2020. aug. 23. 18:12
 8/21 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy a "Nincs fenyegetes" azt jelenti hogy tiszta de ha azt irja kaspersky abban megbizhatom? Meg a Virustotal is azt irja. Tehat ha felrakja komoly baja nem lesz a pc nek ugye?
2020. aug. 23. 18:17
 9/21 anonim ***** válasza:

ezeket kerüld:

SIMPLEX HOODLUM DARKZER0 Darksiders kaos RELOADED SKIDROW razor

a codex az még a jobbak közé sorolandó, a másik kettőről még nem is hallottam

2020. aug. 24. 07:31
 10/21 A kérdező kommentje:
Ertem, ezeket miert kell kerulni, mert ezek a veszelyes fajlok?
2020. aug. 24. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!