Ki szeretném próbálni a linuxot, de nem értek hozzá?

Ubuntu
Én WSL-t használok a munkám miatt, ezért úgy gondoltam, hogy hétköznapi használatra megpróbálok áttérni az Ubuntu grafikus típusára. Kb egy hétig bírtam.
Nagyon szép, és nagyon jó LENNE, de:
- minden szoftver amit megszoktál, az nincs. Így office sincsen, helyette van valami kínai office ami majdnem ugyan az, de gagyi.. ez nagyjából mindenre igaz (macOs-en vannak jó alternatívák)
- minden lépés sokkal bonyolultabb, ez nyilván majd megtanulható / hozzászokható. Ami windwoson két kattintás, abban biztos lehetsz, hogy itt minimum 3-4 perc szopás (parancsikon létrehozással simán eltötymörögtem két órát, ami egyszer működött, egyszer nem)
- ha a hardvered kiesik a pixisből, akkor neked kell manuálisan beállítanod a drivert. Értem ezelatt azt, hogy ha én találtam egy univerzális csomagot / drivert és végig kellet lépkednem a konzolos varázslón amibe az is beletartozott, hogy a ventillátor forgásának sebességét is nekem kellett kiszámolni bizonyos eseményeknél + fesz.
Én itt azt mondtam, hogy köszönöm, nekem bőven elég egy terminál windows alatt. A macOs jó alternatíva lehet windows helyett, de sztem a grafikus ubuntu hétköznapi használatra egyszerűen alkalmatlan.

Világos, hogy problémákba ütköztél, de egy hét használat után kijelenteni, hogy az Ubuntu "hétköznapi használatra egyszerűen alkalmatlan", egy icsit erős...
Egy hét alatt még a grafikus környezetet sem lehet alaposan kiismerni, nem hogy magát a disztrót.
Melyik az a "kínai office", és miért gagyi?
Mi az, ami bonyolultabb? Hova és milyen parancsikont akartál csinálni?
Milyen hardver volt az, amihez manuálisan kellett drivert állítani?

18
- wps office
- mi az hogy mi az hogy bonyolultabb?? ki akartam rakni egy parancsikont a desktopra, és teljesen mindegy, hogy milyen szkriptet írtam rá, nem foglalkozott vele.
- mi az, hogy milyen hardver? :D Több hardvert nem támogat, mint amit igen. Ergo az emberek többségének manuálisna kell összeollózgatni mindent pusztán ahhoz, hogy működjön megfelelően a gép.
Ne próbáld már megmagyarázni, hogy én nézem rossz szemszögből a dolgokat :D Szeretem a linuxot, használom is, akkor legalább legyne megfelelő support és támogatás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!