Ez miért van, és hogyan tudnám elkerülni? (kifejtve lent)
Letöltöttem egy képet, amit aztán rajzprogramban megszerkesztettem, szöveget töröltem le róla stb. Azonban mindegy, hogy hogyan próbálom, nem tudom elmenteni. A sima Save és a Save as... hibaüzenetet ad ki, hogy a program nem tudja elmenteni a képet, az Extort pedig bár elmenti a képet, az alsó fele átlátszó PNG-vé válik.
Gondolom valamiféle copyright védő dolog lehet a háttérben, de ez a kép csak magamnak kell, úgyhogy szívesen fogadnék bármi segítséget afelől, hogy hogyan tudnám mégis elmenteni a képet.
Még a screenshotolás sem működik. A kép jobb alsó negyedében lehet valami, mert ha a másik három negyedet screenshotolom le, semmi baja, de amint a jobb alsó rész is benne van, az elmentett kép korrupt lesz, és nem lehet megnyitni.
Őszintén megmondom, zavarban vagyok. A szerkesztésed leírását csak később olvastam el, és nem tudom igazán megfeleltetni a linkelt oldalon talált képeknek, pedig nekem a bemutatott kettőn kívül nem mutat olyasmit, amit könyvborítónak nevezhetnék. Jó, mondjuk legyen az apróbetűs firka a fülszöveg, a nagy fekete írásjel meg talán a címnek az oszlopba illesztendő része, de hol keressek férfit az ábrán? Akár kicsiben nézem, akár nagyban, ugyanott van a kép széle, nem hinném, hogy lemaradhatott róla valami. Oké, legalább lótuszokat látok, nehogy biztosan eldönthessem, hogy tévedésről van-e szó... Ha igen, akkor szerencsésebb most most tisztázni. Ezekről van szó?
Linuxra sem FireAlpaca, sem PTS nincs, ezért nem tudom kipróbálni, mi a helyzet a saját formátumú mentéssel, de a Gimp problémátlanul megteszi a maga xcf-formátumában. Mindemellett nehéz elképzelnem, hogy a két jónevű szerkesztő ne tudna megbirkózni egy szokásosnak tekinthető méretű képpel, azokban is mennie kéne.
Gimpem nincs, de a Paint sem akarja elmenteni:
"<fájl helye/fájl neve.png>
A Paint nem tudja menteni ezt a fájlt.
A mentés megszakadt, a fájl mentésére nem került sor."
"ugyanis nem lehet jobbklikkelni"
Ha a webszerkesztő letiltja a jobbklikket, sokszor a shift + jobklikkel előjön a helyi menü és máris menthető a kép.
„sokszor a shift + jobbklikkel előjön a helyi menü”
Sokszor, sokszor... nagy ügy, az még nem jelent semmit. Viszont most is működött, ez már döfi! Megvallom, én ennél a sebészi pontosságú módszernél jóval durungabbat alkalmazva, Ctrl+S-sel lementettem az egész oldalt, és a kellékmappából szedtem elő a két nagy képet. A végeredmény ugyanaz, így aztán Kérdező két dologgal is próbálkozhat legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!