Ez miért van, és hogyan tudnám elkerülni? (kifejtve lent)
Letöltöttem egy képet, amit aztán rajzprogramban megszerkesztettem, szöveget töröltem le róla stb. Azonban mindegy, hogy hogyan próbálom, nem tudom elmenteni. A sima Save és a Save as... hibaüzenetet ad ki, hogy a program nem tudja elmenteni a képet, az Extort pedig bár elmenti a képet, az alsó fele átlátszó PNG-vé válik.
Gondolom valamiféle copyright védő dolog lehet a háttérben, de ez a kép csak magamnak kell, úgyhogy szívesen fogadnék bármi segítséget afelől, hogy hogyan tudnám mégis elmenteni a képet.
Még a screenshotolás sem működik. A kép jobb alsó negyedében lehet valami, mert ha a másik három negyedet screenshotolom le, semmi baja, de amint a jobb alsó rész is benne van, az elmentett kép korrupt lesz, és nem lehet megnyitni.
Milyen formátumban van az eredeti kép?
Mivel szerkesztetted?
Nincs rajta például egy bankjegy? :D
A formátum jpg (vagy talán png) volt, mert képmetszővel szedtem le az eredetit. FireAlpacában szerkesztettem.
Bankjegy nincs rajta, mert egy könyv borítójáról van szó. :D
Csak tippelek: ha kezel rétegeket, akkor azt lapítsd össze.
"Ez miért van, és hogyan tudnám elkerülni?"
Erre nem lehet válaszolni, hisz te sem tudod, mit csináltál :))
Hát, ez így, bármiféle konkrétum nélkül, legalábbis bajos lesz. Ha tényleg valami védett képről van szó, nyilván már akkor is meg kéne küzdeni vele, ha tudnánk, melyik az. Így, hogy minden a levegőben lóg, kábé a tűnődés szintjén lehet foglalkozni a kérdéssel – a jetifogásra is vannak ötleteim, csak ne hiányozna egy apróság a kísérletezéshez... Próbáld másik képszerkesztővel, vagy az eredetit valamelyik nézegetővel konvertálni szerkesztés előtt. A bugyutább vagy egzotikusabb tippjeimmel nem terhellek.
Nem bánnám viszont, ha valamelyik tudósabb kolléga elárulná, hogy hol lelhetők fel a neten ilyesféle védelemmel ellátott képek, amelyeken egyáltalán ismerkedhetnék a problémával. Ilyen-olyan infókat elég szép számban találtam, de példákat pont nem.
Milyen konkrétumot adjak?
Ezt a képet töltöttem le képmetszővel, ugyanis nem lehet jobbklikkelni: [link]
A nagyított változatot szedtem le részletekben, hogy magas maradjon a minőség. Már ekkor problémám akadt a screenshotolással, mert a jobb alsó negyedben az alsó sáv korruptálta a képet, és nem tudtam megnyitni. Végül lementés nélkül screenshotoltam le azt a részt, és a ctrl+v be tudta illeszteni FireAlpacába, ahol újra összeraktam a részleteket egy képpé.
FireAlpacában szerkesztettem a képet (eltűntettem a kínai fülszöveget, hogy magyarra cseréljem, kitöröltem a férfit a jobb oldalról, átrendeztem a kínai címet, hogy egy sorban függőlegesen legyen, újrarajzoltam alul a lótuszokat, stb.)
Ezek után menteni próbáltam: ahogy fent is leírtam, a Save és a Save as... hibaüzenetet ad ki ("Failed to save. <fájl helye/neve>"). Exporttal nem kapok hibaüzenetet, de a kép alja átlátszóvá vált.
Megpróbáltam másik rajzprogramban is: a Paint Tool SAI szintén nem menti el, ott a hibaüzenet "EXCESSION_ACCESS_VIOLATION"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!