Miért van az hogy nem ajánlott kettőnél több tűzfal használata?
Figyelt kérdés
Egy könyvben olvastam hogy nem ajánlott kettőnél több tűzfal a gépre. Miért van ez? Igaz ez?2020. aug. 15. 21:14
1/4 anonim válasza:
Egynél több sem ajánlott, csak feleslegesen pazarlod az erőforrást vele, miközben még össze is akadhatnak (egyikben engedélyezett x dolog, másikban nem, satöbbi).
2/4 anonim válasza:
Kettőnél több?
Egynél több nem ajánlott.
Pontosabban: nem rossz dolog, ha több tűzfalad van, de azok külön rendszeren kell, hogy legyenek.
Az ok az, hogy a két, hasonló alrendszereket manipuláló szoftver könnyen összeakadhat. Még főiskolásként én is kísérleteztem ilyesmikkel - tapasztalva tanul igazán az ember -, és bizony volt, hogy 100%-ra leterhelte a procit két tűzfal jelenléte, de olyan is volt, hogy külön-külön használva volt internet, a kettőt együtt használva pedig megszűnt a hálózat.
Egy tűzfalat kell használni, de az legyen megbízható, és legyen jól beállítva!
Továbbá: a routereden is van tűzfal. Azon is rengeteg dolgot meg lehet szűrni, és máris van egy kétszintű tűzfalrendszered.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor melyik legyen inkább a Windows Defender tűzfala vagy a COMODO tűzfala?
2020. aug. 15. 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!