Tudnék modpack-es minecraft szervert csinálni ezzel a konfiggal? / Tudtok más jó modpack-et?
Roguelike Dungeons and Arventures modpackről lenne szó.
A szerveren csak én és egy ismerősöm játszana.
Konfig:
Cpu: phenom II x4 955
Gpu: rx 560
Memória: 14gb ddr3
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ismertek-e más jó modpacket?
Amik minket érdekelnek, azok a kalandozós/dungeonos/küldetéses packek.
Hát én 8GB RAM-mal (DDR4) 2 szervert (Vanilla-Paper + SkyBlock-Paper) is "tudok" futtatni + játék, igaz hogy elég gyors Samsung SSD-m van, és arra csinálja a lapozófájlokat ha elfogy, de teljesen jól működik.
14GB-al nem lesz gondod, 2 játékosra 4GB-ot adni bőven elég, persze nem árt néha szervert újraindítani (1-2 naponta), hogy a betöltött chunk-okat mentse le, és törölje a RAM-ból.
Bár nem kevés mod van abban a packban, illetve Forge szerverem sem volt még (csak Spigot, Paper, Bukkit), de kétlem hogy 4GB-nál többet megenne. A többivel nincs gond, szerver szinte teljesen független a GPU-tól, CPU szintén nem vészes, csak szerver felállásnál lehet lassabb, sőt ennyi moddal valszeg eltart 1-2percbe, főleg ha HDD-ről fog menni.
Minden esetre a procidban lévő 4/4 mag/szál valóban nem egy atomerőmű, ajánlom hogy játék kliensben fixáld valami kisebb értékre az FPS-t, hogy ne pörögjön egyfolytában maxon, jusson a szervernek is ha éppen kell neki.
Szerintem simán nekiállhatsz, aztán lesz ami lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!