Hány hűtő ventilátort "illik" berakni a gépbe?
Figyelt kérdés
2020. júl. 29. 16:02
1/4 anonim válasza:
A gépházban nagy általánosságban kettő "szokott" lenni - egy (gyakran a gép elején/oldalán) szívja a szoba hűvösebb levegőjét, egy (gyakran a gép hátulján/tetején) fújja ki a gépház belsejéből a felmelegedett levegőt.
Ezen felül "szokott" lenni a processzor hűtőbordáján, a hűtőborda hőjének elvezetésre; illetve van a tápegységben, ami a tápegységbe szív be friss levegőt, ezzel hűtve a tápegységet.
2/4 anonim válasza:
Egyet hátra szerintem mindenképp illik berakni, ami kifelé fújja a meleg levegőt. Többet csak akkor kell tenni, ha gondok vannak a ház szellőzésével, vagy ha tetszenek a világítós ventik.
3/4 A kérdező kommentje:
Nekem egyszer azt mondta egy hozzáértő hogy a számítógépnek olyannak kell lennie mint egy szélcsatorna, elől beszívja a levegőt hátul meg kifujja. Amúgy meg amit én kinéztem neten gépház, ott úgy van a kialakítás hogy oldalt 2 ventillátort lehet felszerelni, és hátul is. Meg gondolom elől is van egy nagyobb venti hely. De ennyi csatlakozási lehetőség nincs is
2020. júl. 30. 10:49
4/4 anonim válasza:
A processzoron ha léghűtés van az 1 venti minimum, videokártyákon is van legalább 2, a tápban is van 1. Ha még beteszel egyet hátra, akkor már 5 venti van a gépben összesen, szóval van ott légmozgás bőven. Ha többet raksz be az nem árt, de nem biztos, hogy használ. Ha nincs elég csatlakozó, akkor meg lehet oldani elosztóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!