Melyiket vegyem ?
sziasztok ki irtam már egyszer a kérdést de normális választ nem kaptam rá
csak aszt hogy tulvan méterezve drága ne vegyél olyat stb de kérdésemre nem válaszoltak
szeretném ha kérdésemre irnátok 2 kérdésem is lenne igy egybe irom nem akarom 2 részre bontani ha nem baj :)
szoval uj processzort szeretnénk venni
kiszemeltek i9 9900k i7 10700k
azért veszek ilyen drága procit mert nem akarok foglalkozni hogy 1 év alatt nem muzsikálna jol mint a most jelenlegi i5 7400-am ami nem rossz de proci igényesebb játékoknál mint bf5 le kell huznom a grafikát hogy ne legyen cpu limitem
eszt a i5 7400 at egy Zalman CNPS8X Optima hütövel hütöm ami játékok alatt 50 fok alatt tartja a procimat és ezzel a hütövel hüteném a uj procit is ami legyen i9 vagy i7 1 vagy max 2 honapig hüteném ezzel a hütövel
csak félek hogy 80 vagy akár 90 fokra is fel mehet a cpu hömérséklet és félek hogy oda vágna a procimnak 1 kérdésem végülis ez lenne hogy ezzel a hütövel mennyire lenne hüvös a uj proci
a másik kérdésem pedig az hogy asus rog strix rtx 2070 et használok nem super
ami erös meg minden de használt msi gtx 1080 ti tudok szerezni 135 ezerért ami se garancia se doboz csak is a kártya meg éri le cserélni ? 2070 2080 supert nem akarok venni mert felesleges
eszt is csak azért kérdezem mert olcson van fent ami 10% erösebb a én 2070 em szemben

Gyakorlatilag ugyanaz a két proci, 10700k 5 helyett 5.1 re boostol, alap órajele meg 3.6 helyett 3.8. Ennyi a különbség, hosszú évek óta nem csinált ténylegesen új processzort az intel, gyárilag tuningolják őket amivel meg csak megy a fogyasztás egyre feljebb, de ettől nem lesz új termék. Ugyanezt csinálta anno az amd az fx9 ekkel, nyomtatnak egy dobozt, emelik az órajelet aztán remélik a legjobbakat. Teljesen mindegy melyiket választod, szinte teljesen megegyezik a kettő, és mindkettő szörnyen meleg lesz. Az említett hűtés édes kevés lesz mindkettőhöz, ~2.5x annyit fogyasztanak ezek mint a mostani procid(meg őszintén, nehogy már egy 6 ezres hűtővel akarj egy 140 ezres procit hűteni..)
Most ebben a kategóriában semmiképp nem vennék kártyát, legfeljebb 2-3 hónap és itt lesz az új generáció, addigra újan, 140 ezerért 1080ti teljesítményszintjét várnék legalább, ha nem gyorsabbat(illetve vram biztos kevesebb lesz ezeken, de a 11 teljesen felesleges volt a 1080ti ra, 8 több mint elég még mindig 4k ban is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!