Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Számítógépes szakmából melyek...

Számítógépes szakmából melyek a könnyebbek?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok amihez elég pár hónapot tanulni
2020. júl. 18. 14:01
1 2
 1/13 Derwer ***** válasza:

Miért akarod a "számítogépes szakmát", ha csak párhónapot akarsz rászánni?

Alapvetően ITs boltok alkalmazottai és hasonlók amúgy a válasz szerintem.

Gép összeszerelés, OS telepítés és hasonlók.

2020. júl. 18. 16:03
 2/13 A kérdező kommentje:
Az is jó. Rendszert fel tudok telepiteni
2020. júl. 18. 16:09
 3/13 anonim ***** válasza:
52%
Azok meg olyanok, hogy sztem két délután alatt el lehet sajátítani (vagy még annyi se kell).
2020. júl. 18. 16:10
 4/13 anonim ***** válasza:
Kérdező ezek nem igazán szakmák, ezzel nem hiszem, hogy nagyon lehetne keresni. Ha ténylegesen érdekel az informatika, akkor valamilyen OKJ-s képzést kellene nézned (bár az nem pár hónap, de sokkal nagyobb tudást kapsz, amiért már sok pénzt el lehet kérni), vagy pedig az ilyen programozói képzések (bootcampek), ha érdekelnek, bár erről elég vegyes vélemények vannak.
2020. júl. 18. 16:12
 5/13 A kérdező kommentje:
A programozás a nehéz szakok közé tartozik nem?
2020. júl. 18. 16:42
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez relatív, hogy kinek mi a nehéz, de ha sosem próbáltad, nem fogod megtudni. Matekból, informatikából jó voltál/érdekelt?
2020. júl. 18. 16:48
 7/13 A kérdező kommentje:
Matek nem ment jól, informatika sem túl jól
2020. júl. 18. 17:18
 8/13 Derwer ***** válasza:

Ha az iskolai informatika se ment jól, akkor miért keresed a jövődet informatikában?

A gép szerelés és hasonlók alapvetően egy hétnyj tanulás alatt bőven el lehet sajátítani.

A programozás pedig hosszú évek és érzék kérdése is.

2020. júl. 18. 18:10
 9/13 anonim ***** válasza:

Ahol már tényleg informatikusnak lehet valakit nevezni, azora a munkakörökre jóval többet kell áldozni, mint pár hónap.

Értem én, hogy ez most a divat, mert "ezzel sokat lehet keresni", de aztán pont az olyanok, akik csak ezért választják a pályát, ők fognak csalódottan távozni, azt hangoztatva, hogy mekkora kamu, hogy hiányszakma, meg jól fizet. Dehogy kamu... csak ez egy olyan terület, amivel együtt kell élni. Ha nem szerves része mindennapjaidnak az informatika, akkor inkább felejtsd el.

Egyébként szerintem a leghamarabb rendszergazdává tudja kiképezni magát az ember, de ez sem hónapok, hanem évek kérdése. Feltéve, hogy van egy stabil alap, és nem kell az általános- és középiskolás anyagot is nulláról megtanulni.

A szervizes munka meg messze nem annyiból áll, hogy leveszed a ház oldalát, és beteszel egy RAM modult. Oda is kell műszaki érzék, pontosság, meg hardverismeret, hogy ne csak pislogjál, ha single channelről meg dual channelről beszél az ügyfél, vagy ha az AM2 és AM2+ foglalatok közötti különbségről kérdez.

Én azt javaslom, hogy inkább dolgozz olyan munkakörben, amit értesz, és amit szeretsz.

2020. júl. 18. 18:24
 10/13 A kérdező kommentje:
És mi van ha ez csak választás kérdése? Ha csak azért csinálnám mert nem akarok egész életemben egy gyárban robotolni vagy bármilyen helyen ahova nem kell tudás.Hanem inkább gép előtt ülve szeretnék dolgozni sokkal szivesebben, a tudásomat használva. Azért csinálnám ezt mert kell egy szakma amit kitanulhatok és fel tudok hasznosítani, sőt jól is fizetik. Azért csinálnám mert tudom hogy van eszem csak ritkán használom, ezért jó lenne elkezdeni használni is, de úgy hogy eredménye is legyen. Szóval ha már nem azért kezdem el pl a programozást mert annyira szeretem, hanem azért mert akarok egy okos szakmát akkor el is felejthetem? Nem leszek sikeres?
2020. júl. 18. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!