Windows 10 alatt 100%-os CPU használat?
Szaisztok!
A problémám a következő.
Egy éve vettem egy Asus vivobookot, természetesen előre telepített Windows 10-el.
Az első néhány hónapban semmi probléma nem volt vele, a gép tökéletesen működött. Az utolsó előtti frissítés óta viszont nagyon gyakran tapasztalom, hogy - számomra - minden ok nélkül elkezd irgalmatlanul pörögni a gép, és felugrik 100%-ra a processzor használat.
Az esetek 99%-ban csak irodai dolgokra, valamint filmnézésre használom a gépet.
A probléma akkor is jelentkezik ha épp csak egy ablak van megnyitva a böngészőben (pl. egy online szótár) és ezen kívül semmi mást nem csinálok. De előfordul akkor is ha filmet nézek.
A feladatkezelőben ilyenkor felugrik a böngésző által felhasznált processzor % minimum 40-60 %-ra valamint megjelennek olyanok - szintén magas CPU használattal, hogy "Rendszermegszakítások" valamint még volt valami windows update alkalmazás ami szintén nagyon magas volt.
Ilyen nagyon belassul a gép, és baromi hangos is természetesen.
Aztán eltelik pár perc, és mint ha mi sem történt volna minden visszaáll normális értékekre, a böngésző is lemegy 3-4%-ra, ahogy minden más is.
Van valakinek valami ötlete, hogy mik azon a programok esetleg amiket ki lehet iktatni, vagy bármi ami ezen segíthet?
Nem hiszem, hogy ez normális dolog, főleg, hogy most már egyre gyakrabban előfordul..
Igen, ezzel sajnos tisztában vagyok. És számomra baromi bosszantó, hogy rá vannak kényszerítve a felhasználók a frissítések telepítésére..
Az a baj, hogy nem tudom pontosan. Kb fél éve jött elő, de abban az időben 3-4 frissítés biztos volt. Szóval lövésem sincs.
Igen, látom én is, a rengeteg háttérben futó alkalmazást, de nyilván csak azokat "merem" leállítani, aminek a mivoltával tisztában vagyok.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!