Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 10 alatt 100%-os CPU...

Windows 10 alatt 100%-os CPU használat?

Figyelt kérdés

Szaisztok!

A problémám a következő.

Egy éve vettem egy Asus vivobookot, természetesen előre telepített Windows 10-el.

Az első néhány hónapban semmi probléma nem volt vele, a gép tökéletesen működött. Az utolsó előtti frissítés óta viszont nagyon gyakran tapasztalom, hogy - számomra - minden ok nélkül elkezd irgalmatlanul pörögni a gép, és felugrik 100%-ra a processzor használat.

Az esetek 99%-ban csak irodai dolgokra, valamint filmnézésre használom a gépet.

A probléma akkor is jelentkezik ha épp csak egy ablak van megnyitva a böngészőben (pl. egy online szótár) és ezen kívül semmi mást nem csinálok. De előfordul akkor is ha filmet nézek.

A feladatkezelőben ilyenkor felugrik a böngésző által felhasznált processzor % minimum 40-60 %-ra valamint megjelennek olyanok - szintén magas CPU használattal, hogy "Rendszermegszakítások" valamint még volt valami windows update alkalmazás ami szintén nagyon magas volt.

Ilyen nagyon belassul a gép, és baromi hangos is természetesen.

Aztán eltelik pár perc, és mint ha mi sem történt volna minden visszaáll normális értékekre, a böngésző is lemegy 3-4%-ra, ahogy minden más is.

Van valakinek valami ötlete, hogy mik azon a programok esetleg amiket ki lehet iktatni, vagy bármi ami ezen segíthet?

Nem hiszem, hogy ez normális dolog, főleg, hogy most már egyre gyakrabban előfordul..

2020. júl. 14. 20:02
 1/5 Dongaben ***** válasza:
100%
Nem minden frissítés hasznos, sajnos... Ha tudod melyik volt az, ami után ez a jelenség előjött, azt vissza lehet vonni. Az általad említett felhasználás mellett rengeteg háttérben futó alkalmazást le lehetne állítani, de ehhez elég aprólékosan kell ismerni a rendszert, hogy mi-mivel együtt hatékony. Ezt csak akkor ajánlanám, ha van hozzáértő segítséged.
2020. júl. 14. 20:37
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel sajnos tisztában vagyok. És számomra baromi bosszantó, hogy rá vannak kényszerítve a felhasználók a frissítések telepítésére..

Az a baj, hogy nem tudom pontosan. Kb fél éve jött elő, de abban az időben 3-4 frissítés biztos volt. Szóval lövésem sincs.

Igen, látom én is, a rengeteg háttérben futó alkalmazást, de nyilván csak azokat "merem" leállítani, aminek a mivoltával tisztában vagyok.. :/

2020. júl. 14. 20:59
 3/5 Dongaben ***** válasza:
100%
Nem lesz egyszerű kiszúrni, melyik a ludas... A Start menübe írod: Frissítési előzmények. Itt aztán megkapod az összes frissítést. A legtöbbször az úgynevezett: "Minőségi frissítés"-ek a ludasak a hibákban. Javaslom, hogy ezeknek nézz utána a NET-en. (Sorszám, és mellé írd: "hiba", vagy "error") Ha találsz olyat, amihez azt írták, hogy hibás, azt töröld. Amúgy, nem kell minden frissítést letölteni. Ezt még a Windows10-ben is lehet korlátozni
2020. júl. 14. 21:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes beállítani a frissítések halasztását legalább egy 2 héttel. Ezzel talán elkerülhetőek az ilyen problémák.
2020. júl. 14. 22:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Megpróbálok utána járni :)
2020. júl. 15. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!