A monitorom néha "kettősen" mutatja a dolgokat, hogyan tudnám ezt javítani esetleg?
Figyelt kérdés
Mellékelek egy képet, hogy mire gondolok.
Nem mindig fordul elő, általában amikor megmozdul a kábel, a monitor elég régi és a videókártyámon nincs már olyan csatlakozó csak display port és hdmi, ezért átalakítóval van benne. Valamikor szinte tök normális, de most hiába mozgatom a kábelt mint régen egyszerűen nem áll vissza normálisra és nem tudom, hogyan javítsak akkor ezen. Próbáltam megfordítani a kábelt és úgy, szorosan becsavarni a monitorba.
2020. júl. 6. 00:28
1/8 anonim válasza:
Ha van kép, akkor az átalakító nem lehet hibás. Ez zaj. Vagy rossz csatlakozás okozza, vagy rosszul árnyékolt kábel, általában. Ha régebben mozgatástól megjavult, akkor én az előbbire tippelnék. Meg lehetne próbálni egy jó minőségű új kábellel. Ha azzal se javul meg, akkor valószínűleg valamelyik csatlakozónál nem jó az érintkezés. Ez javítható, de valószínűleg csak a csatlakozó cseréjével (pár száz Forint + munkadíj ha nem te csinálod).
2/8 A kérdező kommentje:
Hát igazából a gép az új, a monitor nagyon régi. A régi gépemmel sosem volt ilyen, bár ott nem is kellett átalakító. Mivel a régi kábel már elég rossz állapotú volt egy újat vettem + átalakítót. A gép 4K TV-re kötve HDMI kábellel ugyanoda bedugva teljesen tiszta képet ad és semmi baja nincs. Megpróbálom azért újra megfordítani és újra becsavarni a monitorba, hátha.
2020. júl. 6. 03:46
3/8 Morzsi007 válasza:
Nekem régen az olcsóbb, gyenge minőségű VGA (D-sub) kábellel volt ilyen a kép. ( rossz árnyékolás).
4/8 A kérdező kommentje:
Hama kábelem van, elvileg az nem olyan rossz vagy nem tudom
2020. júl. 6. 14:07
5/8 Morzsi007 válasza:
Ha van lehetőség, miután betöltött a windows a monitoron csinálj egy újra kalibrálást. Pl a régi Samsung monitoron volt ilyen az “Auto” gomb megnyomására. Még annyi, hogy a legmagasabb képfrissítést és felbontást használd.
6/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam a múltkor Auto gombbal javítani a helyzeten, sajnos kb a képernyő negyedén ilyen "black bar" jött létre, amit kb alig tudtam eltüntetni, illetve a felbontás natívon van. Viszont kábel kihúzással meg visszatekeréssel javult a helyzet valamennyire, 2 nap után mára meg már megint olyan lett.
2020. júl. 8. 08:22
7/8 Morzsi007 válasza:
A Hama kábelnél azért vannak jobbak is:-). Gyenge minőségű kábel vagy átalakító.
8/8 Morzsi007 válasza:
Próbálj meg más képfrissítést beállítani. (60Hz,70Hz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!