Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rákeményedett a hűtő pasta,...

Rákeményedett a hűtő pasta, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Annyira rákeményedett a pasta hogy sehogy sem lehet levenni, próbáltam már kihúzni a tápellátását a hűtőnek és bekapcsolni a gépet hogy felmelegedjen de akkor se, illetve probáltam kés pengéjével óvatosan fel feszíteni(nem felfele húztam a hűtőt, és nem ez az első)
2020. júl. 4. 13:59
 1/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
43%

Pasta latin eredetű olasz szó, tésztát jelent.

Paste angol szó, pasztát jelent.

Paszta magyar szó, pasztát jelent.

Gyakori Kérdések magyar oldal, magyarul pofázunk.

2020. júl. 4. 14:05
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Óvatosan jobbra-balra kell tekergetni a hűtést és le fog jönni, persze előtte fel kell oldani a rögzítést.
2020. júl. 4. 14:16
 3/7 anonim ***** válasza:
35%
Milyen gép, milyen alkatrészéről bedzélsz egyáltalán?
2020. júl. 4. 14:21
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

Ha proci, akkor szedd ki hűtőstül a procit, majd úgy próbáld meg keresztülvágni a rászáradt pasztát, esetleg feloldani valamivel. Az organikus oldószerek hatékonyak lehetnek, így javaslom azok kipróbálását. Ilyen például a higító, vagy próbálkozhatsz isopropyl alkohollal is (kifejezetten több, mint 90%-osat keress, az kell neked).

Az isopropyl alkohol elvileg nem is árt a műanyagnak, de azt mondom legyél óvatos és próbáld csak az érintett felületre felvinni az oldószert.

2020. júl. 4. 15:56
 5/7 A kérdező kommentje:
És hogy tudom kivenni procival együtt?
2020. júl. 4. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:
78%

Ha valahogy hozzáférsz, akkor oldd ki a foglalat rögzítését, majd a ventinél fogva emeld ki a procit (mivel hogy össze van tapadva a kettő, szóval jön a proci is). Ez csak kényelmi szempont, így egyszerűbb lenne dolgozni, nem kellene kerülgetned az alaplapot.

Én egyszer elcsesztem a pasztázást és nem száraz volt, csak vákum-szerűen összetapadt a hűtőborda meg a proci a pasztától és akkor sikerült kihúznom rögzített procifoglalatból a procit a ventinél fogva (amin paráztam, mivelhogy ez a jelenlegi konfigommal történt meg egy R5 2600 procival és huh) :D És na, innen az ötlet. Csak oldd ki a proci foglalatának rögzítését valahogy ha tudod és nem áll rögzítőkar útjában a hűtőborda.

2020. júl. 4. 16:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk előrébb lettünk volna, ha tudjuk, hogy pontosan milyen proci és foglalat okozza a problémát.

Intelnél mondjuk esélytelen a procit a hűtővel együtt levenni a rögzítés sajátossága miatt. Marad az óvatos csavargatás jobbra-balra és ha lehet, közben csúsztasd oldalra a bordát le a prociról.

2020. júl. 4. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!