Rákeményedett a hűtő pasta, mit tegyek?

Pasta latin eredetű olasz szó, tésztát jelent.
Paste angol szó, pasztát jelent.
Paszta magyar szó, pasztát jelent.
Gyakori Kérdések magyar oldal, magyarul pofázunk.

Ha proci, akkor szedd ki hűtőstül a procit, majd úgy próbáld meg keresztülvágni a rászáradt pasztát, esetleg feloldani valamivel. Az organikus oldószerek hatékonyak lehetnek, így javaslom azok kipróbálását. Ilyen például a higító, vagy próbálkozhatsz isopropyl alkohollal is (kifejezetten több, mint 90%-osat keress, az kell neked).
Az isopropyl alkohol elvileg nem is árt a műanyagnak, de azt mondom legyél óvatos és próbáld csak az érintett felületre felvinni az oldószert.

Ha valahogy hozzáférsz, akkor oldd ki a foglalat rögzítését, majd a ventinél fogva emeld ki a procit (mivel hogy össze van tapadva a kettő, szóval jön a proci is). Ez csak kényelmi szempont, így egyszerűbb lenne dolgozni, nem kellene kerülgetned az alaplapot.
Én egyszer elcsesztem a pasztázást és nem száraz volt, csak vákum-szerűen összetapadt a hűtőborda meg a proci a pasztától és akkor sikerült kihúznom rögzített procifoglalatból a procit a ventinél fogva (amin paráztam, mivelhogy ez a jelenlegi konfigommal történt meg egy R5 2600 procival és huh) :D És na, innen az ötlet. Csak oldd ki a proci foglalatának rögzítését valahogy ha tudod és nem áll rögzítőkar útjában a hűtőborda.

Mondjuk előrébb lettünk volna, ha tudjuk, hogy pontosan milyen proci és foglalat okozza a problémát.
Intelnél mondjuk esélytelen a procit a hűtővel együtt levenni a rögzítés sajátossága miatt. Marad az óvatos csavargatás jobbra-balra és ha lehet, közben csúsztasd oldalra a bordát le a prociról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!