Egy ugyan olyan foglalatu proci hütője (gyári) használható e másik procinál ha ugyan olyan a foglalat konkrétan egy intek pentium g620 hűtője egy i5-3470-en használható e képes e lehűteni?
ha hűtő nélkül veszed az i5-öt, akkor vegyél mellé egy új hűtőt is! a g620 hűtője bár az azonos socket miatt biztos rá fog menni, de a teljesítménye nem elegendő egy i5-3470-hez. Ha azt szeretnéd, hogy évek múltán is menjen a gép, akkor bizony nagyobb teljesítményű hűtőt teszel rá, mint ami kellene! Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kezdeti időkben a hűtők többsége elégséges, viszont az idő múlásával elporosodnak, és jelentősen romlik a hőleadó képességük. Ha félévente kitakarítod, akkor is lehetséges, hogy a takarítás előtti időszakban már nem fogja tudni megfelelő hőmérsékleten tartani a hűtő a procit. Jobb esetben nem fog kikapcsolni a gép, de minden 70 fok töltött perc egy koporsószög a procinak.
Sajnos a számítógép drága cucc. Nincs értelme spórolni sem a tápon, sem a hűtésen. (többnyire ezeken szoktak)
még az előzőhöz: a régi gépem 8 évet ment. és nem elromlott, hanem újítottam erre:
a mostani ph2 x4 955BE 2011 óta teljesít szolgálatot.
a vga POWERCOLOR AX4870 1GBD5-PPH 2009 óta.
most is erről a gépről írok, és napi 4-8 órákat megy mióta megvan ez az összeállítás.
HyperTX 212 evo van a procin, a vga-n gyári hűtés, de mindkettő meg is kapja a megfelelő törődést, takarítást félévente, új pasztázást 3 évente.
most néztem meg a rendeléseimet, nem tudtam, hogy a gépem már 10 éves lol
#4 ha van gyari huto i5 hoz az tokeletes
gephazad legyen jofele az a fontos nem a cpu huto az csak akkor kell jofele ha huzod (tuningolod)
rossz gephazban mindegy milyen jo a cpu huto
a gyárihoz képest mindenképp!
amúgy én is így kezdtem, csak egy kisebb hyper TX-et vettem, ami hasonló teljesítményű és méretű, mint amit linkeltél! viszont, tudom, hogy drága, de hidd el megéri a 212 evo. Ha más hozzászól majd megmondja, hogy az éri meg jobban amit linkeltél, vagy a 212 evo a dupla árért.
amúgy anyám gépébe is 212 evo van, 6 éve megy és nem hallod, hogy be van kapcsolva. (jó az netezős gép... de apu-s procival)
gyari hutoje 620 nak kicsit tulmeretezett mivel 65W ot nem fogyasze stresszen sem
40W atlagban
3470 77W tdp s de 90W ra ia ugorhat
ettol fuggetlen gyari hutojuk kozt nem igazan van kulonbseg
legfeljebb hogy rezmagos e, nagyobb fordulatu ventis e
szoval jo hazban birhassa 620 hutoje is
de amit adnak hozza 3470 hez az jo hozza
rengetegen azzal hasznaljak
jo rendszerben (haz, tap stb.) huzkodni is szomtak gyari hutokkel
igen ha mar cpu hutobe fektetsz akkor komolyabba az evo 212 is jo pl.
de kesobb is raer amikor betudsz fektetni ra
a borda orokos es ha jol tartod kenyezteted akkor venti is 5+ - 10+ evig is kibirja, ventit viszont konyu cserelni altalaban, ha igaz evo212 n is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!