Egy ugyan olyan foglalatu proci hütője (gyári) használható e másik procinál ha ugyan olyan a foglalat konkrétan egy intek pentium g620 hűtője egy i5-3470-en használható e képes e lehűteni?
fú már nem vagyok benne biztos, de ha jól látom akkor az ID-s csak 3 pines, ami azt jelenti emlékeim szerint, hogy nem szabályozható a venti fordulatszáma. mindig adott értéken fog pörögni. amit mondjuk nem egészen értek mert 2200 rpm, és 600 rpm van megadva.
a tx3 viszont 4 pines, az biztos, hogy dinamikusan tud bármilyen fordulatszámot.
valaki erősítse meg amit írtam vagy cáfolja kérem :D
TX3 ventije nagyobb legaramlast tud nyujtani de hangosabban
mint lathatod amugy majdnem ugyanolyanok, hocsovek, borda
nem rossz de az ajanlott 212 jobb
persze ha hely kicsi akkor ranezhetek ventikre van e jobb TX3 araban es meretben vagy kerdessel kerhetsz ajanlast vagy prohardveren nezelodhetsz
mivel regen rengeteg valasztek volt, szerintem most se valtozhatott meg, vegulis ezek csak ventik, bordak, hocsovek
ezek nem fogynak el sosem akar mi van
TDP ajanlast CM oldalan nem talalok, regen pedig volt szerintem TX3 nak is
#11 PWM es vagyis 4 pinnes kell legyen
a PWM es 4pin azt jelenti hogy dinamikusan "szabadon" tudja szabalyozni fordulatot "alaplap" amit ha lehet allitgatni is lehet vagyis lenyegeben: ahogy novekszik proci hofoka ugy gyorsul a venti
ahogy csokkent hofoka ugy lassul venti
3Pin is eleg hasonlohoz, de nem eleg dinamikus lenyegeben adott fordulatszamokat tud bekapcsolni, vagyis adott feszultseget ami altal lassabb vagy gyorsabb, 3pinnel is lenyegeben hasonloan tudja szabalyozni alaplap ventit csak annyira nem dinamikusan es "szabadon"
2pint meg nem igazan hasznal semmi manapsag
ugyanugy ezt is ha engedi lap (uefi, bios) akkor allitgatni lehet
mellesleg 4pines ventit is lehet hozza venni, szerintem ezt sem lehet nehez lecserelni (ha kell, de minek?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!