Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy kell egy számítógépen a...

Hogy kell egy számítógépen a jelszót leszedni/lehackelni?

Figyelt kérdés

2020. jún. 27. 00:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

ha mindenáron a jelszót akarod törölni, akkor az #5-ös válasz LEHET, hogy működik, és akkor tovább használhatod a fiókod.

ha elegendő egy adatmentés és újrahúzod a rendszer akkor pedig a #4-es alapján: live linuxról bebootolsz és lemented

Mi a cél? miért kell feltétlenül belépni?

2020. jún. 28. 22:51
 12/23 anonim ***** válasza:

#5. vagyok.

Az #5. működik, többször is próbáltam már.

De itt van két másik módszer is. Ezt is szoktam használni:

https://www.youtube.com/watch?v=68jkBLKIJas

Persze nekem nem a jelszóra volt szükségem, elég volt a jelszó reset. (Ha az ügyfél kizárta magát a rendszerből...)

Ezt még nem próbáltam, de ma megnézem:

https://www.youtube.com/watch?v=EOcnFugmavQ

Ha csak adatmentés a cél, akkor LiveCD-ről bootolva megoldható, ahogy fent is írták. Nem is muszáj linuxos, van rengeteg W10 liveCD: Sergei Strelec, Gandalf, stb...

2020. jún. 29. 08:52
 13/23 anonim ***** válasza:

#12 és mi a helyzet azzal, ha win10 alatt microsoft fiókkal lép be (nem local fiókkal)? akkor is működik ez a megoldás?

(nem kötöszködök, csak kérdezem. xp-win7 korában használtam utoljára aktívan windows-t, akkor még ezek a trükkök bejöttek azt tudom)

2020. jún. 29. 09:43
 14/23 anonim ***** válasza:

@13.

Én még nem próbáltam, csak a helyi fiókkal.

Ha nem megy a dolog, rá lehet kérdezni a gyakorin... :)

2020. jún. 29. 10:54
 15/23 A kérdező kommentje:
#6 mi az hogy elem?
2020. jún. 30. 19:32
 16/23 anonim ***** válasza:

#15 elem. tudod, ami energiát ad. ilyet raksz a távirényítóba is, csak más tipusut.

de a te esetedben nem működne, mert nem a bios jelszót kell helyreállítani

2020. jún. 30. 20:17
 17/23 anonim ***** válasza:
89%

Hát ez nagyon setét :/

És az ilyenek akarnak hackerkedni, ti meg segítetek is neki...

2020. júl. 1. 18:17
 18/23 A kérdező kommentje:
#17 Te csak kussojjá bazmeg mert szerintem te se tudod hogy hogy kell haceklni!
2020. júl. 1. 18:32
 19/23 anonim ***** válasza:

#17 Figyi, aki itt kérdez, annak 100%, hogy nincs meg az a rutinja és szükséges átfogó ismerete, hogy ezzel érdemben próbálkozzon.

Ez egy olyan dolog, hogy hiába mondanád el szóban, hogyan kell repülőt vezetni. Attól még senkiből nem lesz pilóta.

2020. júl. 1. 20:51
 20/23 anonim ***** válasza:

Hmm, 19-es, ebben igazad van, csak sajnos vannak olyan kiskapuk amiket könnyű kijátszani. Olyanok mint egy játékban egy glitch használata. Nem tudják a játékosok miért és hogyan működik, nem értik egy program felépítését, csak annyit tudnak hogy ha ezt meg azt csinálják akkor átugorható az adott küldetés.

Win10 feltörése nekem pl annyi hogy csináltam egy olyan telepítőlemezt amiben csak annyit változtattam meg hogy a telepítést indító fájl helyett a cmd.exe-t indítja el rendszergazdaként. Onnantól meg csak 2 parancs megváltoztatni a jelszót.

Ehhez már kell programozói tudás, de annyira minimális hogy aki kicsit is jártas benne, bőven elég neki már csak az ötlet amit adtam.

Illetve az ilyenek mint a kérdező,azt se tudják hogy mit csinálnak és lehet hogy egy hackelős leírás alapján egy keyloggert telepítenek észrevétlenül aztán csodálkoznak ha hirtelen ellopják az adataikat, megzsarolják a lementett intimebb képeivel vagy lenullázzák a bankszámláját.

Szóval kérdező mondhatod hogy kussoljak, de ezzel neked is jót akarok. Rengeteg olyan esetet láttam már munkám során hogy letöltöttek hack címén egy keyloggert.

De ha valóban érdekel a dolog és hajlandó vagy időt és energiát szánni rá, ajánlom azt az utat amit én jártam be. Bár szerinted úgyse tudok hackelni, ami olyan szinten igaz hogy az egyetemi kiberbiztonság tanárom előtt még én is térdreesek. De egy alaptudást el lehet sajátítani azért úgy ahogy én tettem.

Egyetemi gazdaság-/mérnökinformatikus kar

Önerőből cmd, batch és olyan programozási nyelvek tanulása mint pl Python

Hálózati ismeretek elsajátítása

Fájlrendszerek tanulmányozása

Az ilyen 5 perces tutorialokat pedig felejtsd el amig kevered a sudot a sodóval.

2020. júl. 2. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!