Vegyek új laptopot, ha az alábbi hibák állnak fent?
4 éves laptopról van szó
-Az akkumulátor elég problémás, ha nincs töltés alatt, akkor 2 perc múlva kikapcsol
-Valamiért nem tudok nyomtatni vele (mindent "összekötöttemc szokásosan, eddig jó volt)
-Videónézés alatt el kezdett recsegni a hang (visszatekertem, és nem a videó hibája volt)
-a touchpad olykor nem működik, kikapcsoltam a laptopot aztán megtérült
-valamikor nem érzékeli a wifit, szintén csak újraindítás után jön vissza
-és a legfőbb problémám, hogy borzasztó lassú, hiába van vírusirtó rajta
Attól függ milyen a jelenlegi laptop. Ha ezeken kívűl elégedett vagy vele, akkor lehet megérné előtte megpróbálni helyre hozni.
A lassúságra megoldás lehet, ha a tárhely kilenne cserélve SSD-re (128gb-os már lehet kapni 8-10eFt körül).
Az operációs rendszer újra telepítése megoldhatja a nyomtatási, touchpad és a wifi hibát.
Ha windows van rajta, akkor annak a beépített vírus írtóján kívűl nem igazán látom értelmét, hogy más legyen rajta. A vírus írtó meg inkább csak lassítja a gépet, mint gyórsítaná, mivel a háttérben fut és fogyasztja az erőforrásokat.
USB-n bootolj fel egy rendes operációs rendszert. Ha annál nem jelentkeznek a problémák, a Windows újratelepítése megoldhatja, legalábbis amíg megint össze nem tojja magát.
Az akkuidőn meg csak az akkucsere segít.
Cseréld le. Meg lehet próbálkozni egy újratelepítéssel, de az üzemidőn, recsegő hangon és a többi hardveres hibán nem fog javítani.
Nagyon jól választottam annak idején, egy HP Pavilion laptopom van, 9 éves, Windows 10 fut rajta, napi szinten 12+ órát megy és gyakorlatilag nincs hibája. A gyári wifi adaptert kellett kivennem belőle, mert fagyott tőle, USB-s adaptert használok, azóta fagyás nincs, gyors és megbízható. Az akku gyárilag két órát tudott, amiből megvan még legalább másfél óra, lévén 99.9%-ban akku nélkül, konnektorról használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!