Gép összeszerelés, melyik kell elösször?

Elsőnek Windows telepítés.
Ha Windows 7/8.1/10-ről van szó akkor én internet nélkül szoktam, hogy a rendszer maga sose rakjon fel illesztőprogramokat, de ez opcionális.
Ha feltelepítetted a Windows aztán jöhet az alaplaphoz adott lemez az illesztőprogramok miatt. A videokártya illesztőprogramját érdemes a gyártó oldaláról letölteni.

A géphez adott CD-t gyorsan felejtsd el!
Csak elavult régi driverek vannak rajta.
Online telepíts és a win10 letölt magának minden drivert önállóan. Egyedül a VGA kártya driverét tedd fel te magad a gyártó oldaláról letöltve.
A CD-t meg dobd az aztalfiók legmélyére.

Mivel diy pc, nem kell cd. az utóbbi 10 évben egyetlen alaplaplapi cd-t sem bontottam ki. Ha precíz akarsz lenni, akkor lecserélheted a windows által berakott drivereket, de ne a cd ről, hanem töltsd le az alaplap gyártója által kiadott legfrissebb drivereket. bár ez általában szükségtelen.
A grafikus kártyához kell egyedül letölteni a drivert, de az sem kötelező.

Mondjuk azért ez fura egy kicsit nekem. egy ilyen egyszerű dolognál elakadsz, de komplett pc-t szeretnél összerakni. Bátor vagy azért. :D
A helyedben megnéznék pár órányi tananyagot erről ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!