Hogyan tudnék a "fejlett" informatikai tudás birtokába jutni?
11 meg 14 éves nem tud hackelni, amit tud az maximum annyi, hogy rányom egy nagy piros gombra, és történik valamit, amit ő hackelésnek hív.
A weboldalkészítést elhiszem.
Én 10 voltam, a bátyám 14, amikor első számítógépünket kaptuk, mondván hogy ha a bátyám középiskolába megy, szüksége lehet rá. Én az ő 7.-es és 8.-as informatika tankönyvéből (Mozaik kiadó) tanultam meg a programozás alapjait. Néhány egyszerű algoritmus volt benne, és nagyon alacsony szintű Basic és Pascal. Olyan dolgok, hogy hogyan kell kiíratni és bekérni adatokat, minimális fájlkezelés, ilyesmik. Aztán utána elmentem a könyvtárba anyámmal, és kivettem egy QBasic könyvet (barnás-naracssárgás borítója volt, ennyire emlékszem). Ezután Pascallal foglalkoztam, egy ismerőstől kaptam Turbo Pascal 5.0 könyvet, ekkoriban kb. 14-15 éves voltam. Itt már tudtam grafikázni (EGAVGA.bgi), PC speakeren hangokat kelteni...
Én így tanultam meg.
"komolyan fel is tudnak törni fiókokat"
az, hogy kitalálja valakinek az egyszerű jelszavát az még nem hekkelés.
vagy valahonnan megtudja a jelszót, mert a felhasználó figyelmetlen, felelőtlen volt és aztán azt a jelszót kipróbálja másik fiókokban is az szintén nem hekkelés
Az alapokat internetről is megtanulhatod. Ha rákeresel pl. youtube-on is vannak programozós "tanfolyamok" (én ezt ajámlanám:
https://www.youtube.com/user/TheHUNTutorials , gyorsan elmagyarázza a dolgokat, az alapokat gyorsan el tudod sajátítani), de végül úgyis egy fizetős tanfolyamon fogsz kikötni, mert ezekből nem tudsz olyan tudást szerezni, amiből meg is tudsz élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!