Hogyan tudnék a "fejlett" informatikai tudás birtokába jutni?
"Kezdeném azzal, hogy 16 éves fiú vagyok, és szoktam chatelni olyan 11 illetve 14 évessel, akik tudnak hackelni, programozni, weboldalt készíteni, és még naphosszat sorolhatnám."
"Ez komolyan nem fér a fejembe, hogy a nálam fiatalabbak hogy a fenébe lehetnek ilyen okosak?"
Ismered a mondást?
Messziről jött ember azt mond amit akar.
Egyrészt nem okosabbak azért, mert tudnak olyat, amit te (még) nem.
Másrészt ha nem akarsz kétkezi munkás lenni, hanem az informatika érdekel, akkor tanulni kell. Menni utána, kérdezni (ez is egy jó ötlet volt, ide írni), próbálgatni millió dolgot, és utána megnézni mi történik.
Kezdheted ingyenes Youtube videó sorozatokkal, akár magyarul is:
Java programozás: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1WwhU4dv6tG8C8aGca5I..
Frontendes dolgok: https://www.youtube.com/watch?v=kcNEYiKaL2I&list=PLT2URj1QED..
Aztán mellette lehet akár teljesen ingyen is angolozni, rengeteg online platform és játék van erre is (napi 1 óra az min. kell):
A weboldalak készítése sem agysebészet... Google a barátod! Próbáld ki!
Sok sikert!
hát azok a kis srávok lehet, hogy napi 16 órát ülnek a gép előtt 3 éves koruk óta. Te meg ha igaz falun laksz. Persze hogy nem fogsz egész nap a gép előtt ülni... én sem tudok amikor jó idő van és lehet kimenni terepre.
ha a számítástechnika érdekel akkor tanulj!
olvass, nézz videókat, minden híren, minden hozzászóláson legyen ott a figyelmed!
Itt a gyakorin is belefutok néha olyan válaszba amit elmentek magamnak, mert van benne egy fél mondat ami hasznos.
a tudást nem lehet máshogy összeszedni mint tanulással, állandó érdeklődéssel a téma iránt.
Az angolt pedig tanuld meg!
Ha az megy akkor sokezerszer több tanagyag és videó tárul ki előtted a youtubeon!
Ma már egy angol felsőfokú nyelvizsga szintű tudásának alapnak kellene lennie ha a számtech érdekel.
Vannak tízen évesek akik tudnak hackelni, de azok nagyon kevesek vannak.
Akikkel te beszélsz valószínűleg nagyot mondanak.
Emlékszem anno ötödikes koromban nem tudtam még a windows98at feltelepiteni és hogy csodáltam azt aki tud... :P
Ha nem akarsz két kézi munkákat végezni, rengeteg szakma áll rendelkezésedre. Ha történetében IT érdekel, akkor kell az angol a kezdetektől. Bár így is úgy is kell 1-2 plusz nyelv mert a magyarral be leszel zárva.
Javaslom ne hackelni akarj, mert az olyan mintha egyből egy felhőkarcolót akarnál építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!