Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A quantumszámítógép képes...

A quantumszámítógép képes lesz a hashok visszafejtésére?

Figyelt kérdés
2020. jún. 12. 09:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Mivel egy hash függvény tetszőleges hosszú adatsorból véges hosszút generál, semmi nem garantálja, hogy egy hash érték egyértelműen visszafejthető.
2020. jún. 12. 09:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem egyértelmuen gondoltam, hanem hogy felsorolná, mikre érvényes az adott hash fuggvény. Föleg a rövidebb eseteknél érvényes ez.
2020. jún. 12. 09:48
 3/6 A kérdező kommentje:
*érdekes
2020. jún. 12. 09:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez elvileg egy végtelen hosszú lista lenne. Mondjuk le lehet szűkíteni úgy, hogy maximáljuk az eredeti adatsor feltételezett hosszát.

Amúgy egy sima irodai gép is képes ilyen listát generálni. Az más kérdés, hogy mennyi idő alatt.

2020. jún. 12. 10:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem is kéne maximalizálni, hisz egyre nővekvő méretekben dobná ki. Vagy tévedek? Ahogy növekedne a találatok hossza el lehetne dönteni, érdekli e még az embert s hagyja tovább futni, vagy ennyi elég?

Ugy tudom irodai gép esetén emberéletekben mérhető egy jelentősebb lista amin nem csak 1-2 találat van.

2020. jún. 12. 10:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, akár eredeti méret szerint sorban is lehetne.

>"el lehetne dönteni, érdekli e még az embert"

Nem tudom, ki állna neki végignézni. Milliós+ nagyságrendű lista is kellhet, hogy akár csak az első érdekes eredmény megjelenjen.

És igen, hosszú ideig tartana, de a kérdés arra vonatkozott, hogy "képes-e".

2020. jún. 12. 10:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!