Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szeretnék tanulni a számítógép...

Szeretnék tanulni a számítógépekről, mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mindig is érdekelt ez a világ, de annyi ága van és olyan hatalmas, hogy nem tudom, honnan is kezdhetném el. Néhány alapfogalommal tisztában vagyok, ami az infó órákról maradt rám, word-öt és excel-t tudok kezelni, na meg a neten böngészni, de úgy magában a számítógéppel nem vagyok tisztában. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy pl van egy lovas, aki profin lovagol, de olyan alapvető dolgokat nem tud, hogy mit eszik a ló, stb. Remélem érthetően fogalmaztam. :D

Érdekelnének a részei, mi-mit jelent, mire használják, hogy kell összerakni, a számítástechnika ágai, stb.

Ehhez keresnék olyan könyveket, oktatóvideókat, weboldalakat, cikkeket, amik segítenének elindulni ezen az úton. Elkezdtem egy oldalt böngészni, a számítástechnika alapjai című bejegyzésében jöttem rá, hogy még ezt sem igazán értem, pedig ez volt az első lecke. Olyanokkal tisztában vagyok, hogy byte-ok között 1024 a váltószám, tudom mi az operációs rendszer, meg ilyen nagyon alapvető dolgok, bár ebben is vannak hiányosságaim.

Szóval örülnék, ha küldenétek esetleg ilyen oldalakat, könyveket, cikkeket, videókat stb.

És előre is köszönöm! :)

2020. jún. 11. 13:44
 1/5 anonim ***** válasza:
2020. jún. 11. 14:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen ezt olvasgattam én is, de már az első lecke kifogott rajtam :'D
2020. jún. 11. 14:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem világos számomra akkor hogy pontosan miről szeretnél tanulni. Ezek tényleg a nagyon alap alapok. :D
2020. jún. 11. 14:40
 4/5 anonim ***** válasza:

(szereles reszhez)

En ugy kezdenem, hogy beleneznek a gepembe. Talalsz benne alaplapot, videokartyat, processzort, ramot, tapegyseget, ssd/hdd-t. Ezekre szepen rakeresel gugliba, mi mit csinal. Aztan azt probalnam megerteni, hogy hogy lehet, hogy minden komponens kompatibilis a masikkal. Ehhez tobb mindent is nezni kell, de a fo dolgok:

-alaplapi foglalat es cpu azonos legyen (pl am4 - am4, ezek altalaban ryzenek)

-ddr4, ddr3 altalaban ezek a ramok amiket ma egy gepben talalsz, a tobbibe nem nagyon mennek bele, sorolhatnam itt reggelig akkor. Annyi a lenyeg, hogy ketesgélj, nezelodj, csinald meg , probalkozz. Elsore nem igazan fog menni, ez teljesen normalis (lehetoleg ne fel millios gepben babralj, ha nem ertesz hozza)

2020. jún. 11. 22:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi szépen
2020. jún. 12. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!