Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hol kezdjem ha meg akarok...

Hol kezdjem ha meg akarok tanulni érteni a gépekhez?

Figyelt kérdés
Évek óta játszom de a gépekhez egyáltalán nem értek.És itt most arra gondolok hogy részeit tanulnám meg,hogyan kell összerakni stb.Videósokat is nézek de ott mindenről azoknak beszélnek akik már értenek mindent.

2020. jún. 9. 11:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mi érdekel? Az, hogy érteni a gépekhez, elég tág téma.
2020. jún. 9. 11:56
 2/6 pappgr ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy van-e rövid út a tanuláshoz. Szerintem a többség nevében beszélhetek, mi úgy tanultuk meg, hogy próbálkozás, és kíváncsiság. Ez a gomb mit csinál? Milyen beállításokat tudok változtatni. Mi történik ha ez meg ezt csinálom. A végkifejlet mindíg az volt hogy valami elromlott, aztán egy örökkévalóság után rájössz hogy milyen egyszerű a megoldás és elrontasz valamit megint. Ezen kívűl sokat segít ha ki akarsz próbálni új dolgokat. Pl emlékszem hogy akartam Minecraft szervert hostolni régen. Akkor tanultam meg a java alapjait és hogy kell port forwardolni. Aztán rájöttem hogy hogy a budgetemből (0Ft) nem igazán megoldható.

Esetleg ahogy említetted nézhetsz tech youtubereket, és amikor hallasz valamit amiről nem tudod hogy mi rákeresel wikin. Én ezt csinálom legalábbis.

2020. jún. 9. 12:12
 3/6 anonim ***** válasza:
24%

RP's Lair, TheVR Tech, Anoniminc, stb... Elég jól elmagyarázzák ha nem érted akkor meg rákeresel így tudsz tanulni.

Milyen szinten vagy? Tudod mi az az FPS? Tudod mi az a nyílt forráskód? Stb...

2020. jún. 9. 13:18
 4/6 pappgr ***** válasza:
100%
Ha tudsz angolul akkor csekkold le youtube-on LTT, Bitwit, Jayztwocents, Gamers Nexus.
2020. jún. 9. 14:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az informatika egy olyan terület, ahol a jó pap is holtig tanul, szóval veheted úgy, hogy sose érsz a végére, hiszen a technológia folyamatosan fejlődik. Viszont ez egy óriási terület, ha csak a számítástechnikát nézzük, már önmagában az is. Talán a Földön nincs olyan ember, aki mindenhez (is) ért valamennyire, szerintem jelölj ki magadnak egy területet, pl hardverek (ha már összeszerelés), azon belül is konkrét hardvertípust, pl processzor, és először kezdj el olvasgatni róla, nézz videókat stb.

Én sajnos régi vágású gyerek vagyok, így az alaposságot szeretem, tehát az alapoktól javaslok tanulni is :) Persze valószínű egy 80286-os processzorral az életbe nem lesz dolgod, de ha tisztában leszel az egyes korokra jellemző hardverképességekkel, nagyobb rálátásod lesz azok fejlődésére is. Ez csak egy példa volt persze, meghát azt csinálsz, amit akarsz :D

2020. jún. 9. 15:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szedd szét darabokra, majd rakd össze, telepítsd újra..

Nem baj ha elsőre nem sikerül.

2020. jún. 9. 17:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!