RCA és HDMI csatlakozó között mi a külömbség? Bármelyik TV-n van mindkettő?
#7: Ehhez az átalakítóhoz természetesen HDMI kábelre is szükség lesz - a TV-n és ezen az eszközön HDMI-aljzatok vannak, azok nem csatlakoztathatóak össze direkten.
Illetőleg szükséged lesz egy 5V-os kimeneti feszültségű, microUSB B csatlakozós tápegységre ("telefontöltő"), ugyanis az átalakító aktív eszköz, a benne levő elektronika (analóg-digitális konverter) tápfeszültséget igényel.
#9: Mivel az analóg videó kis felbontású, éppen ezért ez az eszköz lehetőséget nyújt arra, hogy a kis (720p) felbontású jelet felskálázza 1080p-s Full HD felbontású digitális jellé.
#11: Igen, ha veszel a #6-os hozzászólásban említett analóg sztereó audio+kompozit analóg video --> HDMI-átalakítót, akkor működni fog a HDMI bemenetű TV-vel is.
Eddig nem mondtad hogy csöves TV-d van..
Ha valamihez adnak valamilyen kábelt, még nem azt jelenti hogy csak azzal lehet használni.
Tölteni pedig telefontöltővel lehet,úgy értelmeztem az írásodat.
Meg még abban vagyok tanácstalan,hogy láttam,hogy 2 féle HDMI kábel van. Van egy 5m hosszú és egy 45 cm hosszú. A TV-hez való csatlakoztatáshoz ha később szükség lenne rá,melyik felel meg? (nem tudom,mi a különbség a 2 féle HDMI vezeték között)
"Tölteni pedig telefontöltővel lehet,úgy értelmeztem az írásodat."
A "telefontöltő" nem töltő (éppen ezért tettem idézőjelek közé), nem tartalmaz az akkumulátor töltését szabályzó elektronikát (az a telefonban található) lényegében egy 5 V-os egyenfeszültségű tápegység. Ennek az átalakítónak egy ilyen 5V-os tápegység kell - csak azért említettem a "telefontöltőt" mert a modern telefonokhoz ilyesmit adnak (vigyázz, ne USB-C csatlakozósat vegyél, hanem szimpla mikro USB-set).
"A TV-hez való csatlakoztatáshoz ha később szükség lenne rá,melyik felel meg?"
A 720p-s felbontáshoz bármelyik elegendő.
Az 1080p-s felbontáshoz már nem árt, ha jó minőségű (Category 2) a kábel:
"És az input RCA,output pedig HDMI kell hogy legyen ugye?"
Az átalakítón igen.
#18: Leírta:
"Megnéztem a TV-nket,van rajta 5 színes lyuk(2 piros,egy fehér,egy zöld és egy kék)."
Tehát a meglevő TV-n RCA csatlakozós analóg, komponens videó- (3 csatlakozó) és analóg sztereó audiobemenet (2 csatlakozó) van.
"Olyan RCA vezetékre gondolok(olyan játékot vennék,amihez ilyen TV-hez csatlakoztatható vezeték van),aminek a végén egy sárga,egy piros és egy fehér dugó van"
A megvásárolni kívánt játékon meg analóg, kompozit videó kimenet (egy csatlakozó), meg analóg, sztereó audiokimenet (2 csatlakozó) van.
Ha olyan új TV-t venne, amin csak HDMI bemenet van, ahhoz kellhet átalakító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!