Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a gépem baja?

Mi lehet a gépem baja?

Figyelt kérdés
Van egy régi gépem amin Windows XP-t és Windows Vistát dual bootolok. Az XP-vel semmi baj de amikor reggel bekapcsoltam a gépet (Vistába mentem) Akkor észre vettem hogy sokat tölt az üdvözöljük szövegnél majd mikor bejött fekete képernyő az egérrel. A feladatkezelőt megtudtam nyitni de az is úgy néz ki mintha windows 98 lenne a gépen(Vagyis pontosabban klasszikus témában van) feladatkezelő is azt írja hogy CSAK a crss.exe,explorer.exe,taskmgr.exe,winlogon.exe fut. Elnézést ha valamit rosszul írtam vagy ha ejtettem egy pár helyesírási hibát.

2020. jún. 2. 07:10
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
És nem akarok olyan kommenteket hogy a Vista nagyon rossz operációs rendszer.Én akkor is szeretem.
2020. jún. 2. 07:11
 2/12 A kérdező kommentje:
Ja és hogy ha megpróbálok valamit elindítani pl:Avast akkor lefagy feladatkezelő.
2020. jún. 2. 07:16
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Meghalt a Vista szerintem.

Nálam egy pár évvel ezelőtt járt egy gép Vista-val. Pontosan ezeket produkálta.

Ha van Vista telepítőd akkor boot arról és megpróbálhatod a számítógép javítása funkciót. Ha ez sem hozza vissza akkor újra kell telepíteni.

2020. jún. 2. 08:17
 4/12 anonim ***** válasza:
60%
A Vista egy vacak rendszer és rég lejárt a támogatása. Az XP egy régi rendszer és rég lejárt a támogatása. Tegyél fel valami friss rendszert!
2020. jún. 2. 09:41
 5/12 A kérdező kommentje:
A Windows 10-et gyűlölöm a Windows 8 hoz pedig nincs driver a Windows 7 meg nagyon lassú ezen a gépen.Vista érdekes módon sokkal gyorsabb.Windows XP-hez pedig vannak posready 2009 frissítések.A posready 2009-nek a támogatása 2019-ben szünt meg.És amúgy is van vírusírtóm.
2020. jún. 2. 11:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Pontosan mihez nincs driver a Windows 8.1-nél? Ugyanis a legtöbb Windows Vista/7 drivert fel lehet telepíteni gond nélkül.
2020. jún. 2. 11:34
 7/12 A kérdező kommentje:
Videó kártyához nincs driver.Nforce590 SLI van benne ami nagyon régi (2006) és nem találok hozzá drivert.Legalábbis az nvidia oldalán nem.De nem is ez a gond!Én elégedett vagyok az XP-vel és a Vistával-is!
2020. jún. 2. 11:45
 8/12 anonim ***** válasza:
60%
Akkor tegyél fel egy Linuxot. Ha a gép olyan régi, akkor úgysem játszol vele, vagy ha igen, azok a játékok menni fognak Wine-on.
2020. jún. 2. 13:09
 9/12 A kérdező kommentje:
Már egyszer azt próbáltam...Hát nem lett a kedvencem...
2020. jún. 2. 13:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Én nem is akartalak lebeszélni.

Akkor Vista telepítővel próbáld meg a "számítógép javítása" opciót. Ha nem akkor sajnos újra kell telepítened...

2020. jún. 2. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!