Milyen setupot tudok venni 700.000 forintból?
Pcx-en érdemes nézelődni, ott jó kész setupok vannak.
Amit javaslok:
Rtx 2070 super
Ryzen 7 3700x
Asus rog strix b450-F vagy b450-E
Valami jó 30 ezer ft körüli 700-750 wattos tápegység egy FSP Hydro G 750 az jó például de nem muszály ilyen drágát
Tárhelyből te tudod mennyi kell.
De a megszokott egy 500gb SSD plusz egy 2TB-os HDD. De ha nem akarsz töltés időket akkor a hdd helyett egy 1-2tb-os,SSD.
Mivel nem értesz hozzá, a processzort nem hiszem, hogy fogod babrálni, a 3700x gyári hűtője pedig tökéletes.
Memória G.Skill 3600 mhz 2x8 gb
Gépháznak egy Silentium pc signum 25 ezer körül.
Monitortnak amit érzel, de rtx 2070 super mellé nyugodtan mehet egy 1440p-s vagy egy 144 herzes full hd. Én asus vp249QR monitort használok.
Billentyűzet egér egybe nem sok, ahhoz nem kell hozzá értés, rengeteg jó van, ami tetszik azt vedd.
Ezek így mind kb. 600-700 ezer de semmiképp 800.
Pcx-en videóra is veszik, ahogy összerakják.
6-os vagyok.
Ha nem akarsz spórolni rajta, egy be quiet! BN299 Pure Power 11 700W 80+ Gold 38 ezer Ft-ért bőven jó.
Az rtx 2070 super gyárilag 650 wattos sima tápegységet ajánl, magyarán egy Be quet BN299 700 watt bőségesen el fog látni.
Platinum minőségű tápot szükségtelen venni, mint amit a 6-os is ajánlott. Mivel az élettartam, strapabíróság szempontából nem jobb mint egy Gold minőségű (ami szintén már felső kategória), pusztán 4-5% hatékonyabb, viszont jóval drágább.
(Az én gépemben egy 18 ezer Ft-os gigabyte b650 650 wattos táp van és soha nem volt vele baj, 50-60 ezret elszórni tápra szerintem értelmetlen, mivel már 20 ezer felett kiválóak vannak)
be quiet! BN299 Pure Power 11 700W 80+ Gold szintén van pcx-en.
De ha veszel egy új gépet, arra kell operációs rendszer is.
Ebay-en kapni 2000Ft-ért eredeti 1x használható win 10 kulcsot, telepítésről meg van rengeteg tutorial videó, driverekkel viszont nem kell foglalkozni, a rog strix alaplapoknak van az a speckó tulajdonsága, hogy ha engedélyezed, minden drivert magától feltelepít, én nagyon szeretem őket, rengeteg időt lehet spórolni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!