Mikor vihar van bekapcsolva hagyod a gépet és netezel tovább ugyanúgy mint előtte vagy kikapcsolod és áramtalanítasz mindent?
Figyelt kérdés
2010. júl. 29. 19:54
1/10 anonim válasza:
Viharban akkuról használom a laptopot a net meg mobilnet ,így aztán nincs mibe belevágjon a villám.
2/10 Diablo3 válasza:
Persze. De nálam minden műszaki cikk előtt ott a túlfeszvédő. Ennyi. Szerintem megéri, de mondjuk ha komoly védelmet akarsz, akkor azért mélyen a zsebbe lehet nyúlni. Meg ez szerintem csak a családi és kisebb társasházakat érinti.
3/10 anonim válasza:
Ha nagyon durvul a helyzet, akkor jön az áramtalanítás. :)
4/10 anonim válasza:
Nekem is van túlfeszvédő, de biztos ami biztos alapon viharba lekapcsolok és áramtalanitok
5/10 anonim válasza:
Légvezetékes elektromos hálózat (nem földkábel), akkor mindenképpen ki kell kapcsolni és kihúzni a konnektorból. Ez a biztos.
6/10 anonim válasza:
Ha kisebb vihar van, kihúzgálok mindent a gépet kivéve. Bízok a szünetmentesben. Ha nagyobb vihar van már a gépet is leállítom és áramtalanítom.
7/10 anonim válasza:
Nem szoktam kikapcsolni. Előfordult már áramkimaradás, újraindult, de semmi extra.
8/10 anonim válasza:
én egészen múlt hónapig nem kapcsoltam ki/nem áramtalanítottam semmit, gondoltam mennyi esélye van, aztán egy ismerős háza közelében lecsapott a villám és a minden elektromos cuccának annyi. Az összes tönkrement. Fél és 1 millió forint közötti tétel, számítógép, laptop, hifi, házimozi, tv még a hűtő is és a háztartási gépek.
Azóta ha a közelben csapkod, azaz közel egyszerre villámlik és dörög, én is mindent kihúzok és sunyok egyet, amíg elmegy.
9/10 anonim válasza:
Bizony, én már jártam úgy, hogy nem volt felkapcsolva a villany és mégis: a hagyományos 100 W-os égő villant egyet és kiégett. Ha közel csap le a villám a hálózatba, az a biztos, ha minden ki van húzva a konnektorból
10/10 anonim válasza:
Áramszünet itt is volt a napokban (lúzer autós kidöntötte az oszlopot, kábelek a földön, volt nagy tüzijáték). A gépet a sötétben kikapcsoltam, nem is lett semmi baja, de ez aránylag új gép. Régebbi lehet, hogy már tönkrement volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!