Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A laptopom nem kapcsol be, ha...

A laptopom nem kapcsol be, ha töltőn van, csak akkor, ha kihúzom a töltőt. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Egy kis ideig bekapcsolva hagytam a laptopom, amíg más dolgom volt, és arra jöttem vissza, hogy 67%-on van a gép és hiába van töltőn, nem tölt. Kihúztam a töltőt, újra bedugtam, semmi. Kikapcsoltam a gépet és úgy, hogy közben töltőn volt, a töltés jel zölden kezdett el villogni (nem szokott villogni, csak világítani). Be akartam kapcsolni a laptopot, de nem tudtam, csak amikor levettem töltésről.

A töltőn van egy kis lámpa, ami szintén zölden világít, ha be van dugva, de most ki volt aludva. Nagyon forró volt, ezért inkább kihúztam és most várok egy kicsit. Gondolom a töltő ment tönkre, de azért örülnék, ha valaki tudna segíteni. :(

2020. máj. 11. 16:55
 1/3 Mr. V. ***** válasza:
100%

Több, mint valószínű, hogy a töltő.

Nem szeretik, ha a közelben villámlik, vagy bármi okból áramlökés éri.

De van jó néhány, ami szimplán elfárad és hasonló jelenséggel (túlmelegedés) adja be a kulcsot.

Jó esetben ha kihűlt, akkor is hiába dugod be, már nem fog világítani. Van benne egy biztosíték (forrasztott, nem házilag cserélhető). Ami viszont 1x már levágta a biztosítékát (nem túlterhelés miatt, hanem csak úgy), az a cserebiztit is levágja, tehát a rezgőkörében lesz valami... Tekercs menetzárlat vagy egyéb. Ezek javítás, hibakeresése nem 2 perc, így olcsóbb újat venni.

Ha a laptop villogott, azt is jelezheti, hogy vagy túl kevés vagy túl sok volt neki a feszültség, amit a táp kiadott. Szóval több, mint valószínű, hogy cserés lesz.

2020. máj. 11. 17:24
 2/3 anonim válasza:
100%
Ez szerintem a táppal kapcsolatos probléma... Nekem is pont ugyanez történt
2020. máj. 27. 20:26
 3/3 anonim ***** válasza:

A zöld ellenőrző led az arra van hogy működik-e. Ha zárlat van a notebookban akkor sem világít.

A meleg pedig mindenkinek mást jelent, nekem az ASUS ROG STRIX 3 géphez 230W töltője "belesült" az asztalom mintázatába, azóta csak a padlóra rakom... :)

De ha máskor is tapogattad és most forróbb volt mint "szokott" akkor szerintem is a táp, 70%.

2020. aug. 10. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!