Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hibás lehet a win 10 alatt...

Hibás lehet a win 10 alatt futó Outlook levelezőprogram?

Figyelt kérdés
Két éve van win 10 az otthoni asztali gépemen és az Outlook levelezőprogramot használom, már vagy 10 éve. Először az XP, majd a win 7 és most a 10 alatt is ezt használom. Van Gmailem is, de azt nem szeretem. A lényeg, hogy most forult elő az, hogy többféle kiküldött levél címzettből gmail, t-online, freemail stb., csak a yahoo végűeket visszadobta a gép, hogy nem lehet kézbesíteni! Ezek után telefonon felhívtam az érintetteket (5 db.) és ebből 2 valóban nem kapta meg, de 3 megkapta, mégis a jelzés az volt, hogy kézbesíthetetlen. Többször is leellenőriztem, hogy az e-mail címeket jól írtam-e be, de rendben vannak. Nem tudom mi lehet az oka. Van valaki hozzáértőnek ötlete, hogy mitől lehet ez?
2020. máj. 7. 09:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Nos...

Ne keverjük a szolgáltatást a levelezőprogrammal! A Microsoft Outlook egy levelezőprogram. A GMail meg egy szolgáltatás. (Igaz, van saját Android-kliense, amit szintén GMailnek hívnak, de gondolom, a kérdésben nem erre utaltál.)

Az outlook.com (leánykori nevén Hotmail) pedig szintén egy szolgáltatás (mint a Freemail, Citromail, Indamail, Yahoo Mail...), függetlenül attól, hogy névben hasonlít a Microsoft Outlookra.

A levelezőprogrmaokban pedig gyakorlatilag tetszőleges szolgáltatást beállíthatsz. Használhatod az Outlookot az outlook.com-os címedhez, de akár a GMaileshez, vagy a Yahoo Maileshez is.

A levelezőprogramok esetén a küldést pedig a beállított levélküldő (SMTP) szerver végzi. A hibás levélküldések nagy részében vagy az SMTP szerver a ludas, vagy a fogadó fél. Hogy mi az SMTP szervered? Nos, a népszerűbb szolgáltatások saját SMTP-szervert tartanak fenn, de az internetszolgáltatós SMTP-szerverét is használhatod (sőt, a klasszikus nézőpont szerint ezt szokás használni), függetlenül attól, hogy milyen e-mail címed van. Gyakran ez az SMTP szerver az, ami rosszul végzi dolgát, vagy amit a fogadó fél szervere nem szeret.

2020. máj. 7. 11:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de akkor ebben az esetben én mit tudok tenni, ha kiküldök 2-3 száz levelet és abból visszadobódik mondjuk 30, akkor hívhatom fel mind a harmincat, hogy megkapta-e a levelemet? Kicsit nagy a hibaszázalék szerintem.
2020. máj. 8. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!