Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit tehetnék ha túl nagy a...

Mit tehetnék ha túl nagy a fájl a DVD-re íráshoz?

Figyelt kérdés

4,7 GB hely van a DVD külsején feltüntetve, a gépen 4,38 szabad hely látszódik, és a film amit rá szeretnék írni 4,45 GB.

Lehet ilyenkor tömöríteni valahogy a fájlt vagy a lemezt formázni, vagy mit tehetnék?

Kérlek, írjátok le részletesen!

Köszönöm

2020. máj. 2. 11:05
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
DVD DL lemezeket vennék ami 8GB-os..
2020. máj. 2. 11:13
 2/10 Derwer ***** válasza:
51%

Vagy újra konvertálod az egész filmet.

Ez oar órás procedúra, szoftvernek meg már nem is tudom mit használtam utoljára, 10-15 éve... Talán Nero...

2020. máj. 2. 11:16
 3/10 anonim ***** válasza:

A film már veszteségesen tömörítve van, azon nem tudsz sok mindent tovább tömöríteni. Vagy meg kell vágnod hogy rövidebb legyen, vagy át kell konvertálnod rosszabb minőségre hogy kisebb legyen, vagy nagyobb kapacitású adathordozóra kell kiírni.

Manapság erre már pocsékolás DVD-t venni, egy lassan kihalt formátum. Ár/érték arányban jobban kijön ha pendrive-ra kimásolod amit meg akarsz nézni, mert az törölhető és újra felhasználható, és ha esetleg nincs ilyen lejátszód ami támogatná akkor pár ezer forintból vehet egy ilyen mediabox.

2020. máj. 2. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Tölts le egy video konvertáló programot, van belőlük rengeteg ingyenes is. Én handbrake et szoktam használni, mindent tud ami tudható, de vannak egyszerűbb, egy kattintásos programok is.

[link]

Ez kb mindent megcsinál helyetted(de biztos van jobb ennél, én nem használok ilyeneket csak ez volt az első amit feldobott a kereső)

[link]

Egyébként azért írnak mást mert más számrendszerben van megadva a kettő, a gyártó ezerrel vált, a rendszer pedig 1024-gyel.

2020. máj. 2. 11:17
 5/10 anonim válasza:
100%
A pendrive-ot javaslom én is. A 4,7 GB valójában 4 700 000 000 byte, ezt háromszor is 1024-gyel kell osztani, úgy jön ki a 4,38 GB, ennyi adat fér egy hagyományos DVD-re, nem 4,7 GB. "Kicsit" csalnak a számokkal.
2020. máj. 2. 11:20
 6/10 fukapapa27 ***** válasza:
A Nérónak meg kellene engedni a DVD túlírást pont az ilyen esetekre nem akarom el hinni, hogy nem engedi akkor nincs beállítva rajta! :)
2020. máj. 2. 13:16
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Most viszont ott tartok, hogy egy 28,9 GB-os pendrivera sem fér rá ez a film!

Na most mit tegyek? :D

2020. máj. 3. 18:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Vegyél egy 3TB-os HDD-t..

Biztos ami biztos, azon el fog férni. ;DD

2020. máj. 3. 18:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen: Fat32 nem jó, exFat-ra formázd.
2020. máj. 3. 18:53
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sikerült 😊😊😊
2020. máj. 3. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!