Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehallgat a facebook?

Lehallgat a facebook?

Figyelt kérdés
Olyan reklámok, hirdetések jönnek fel amiről csak beszéltem. Sehol semmilyen formában nem írtam le vagy kerestem rá ezekre. Pl mondtam a páromnak hozzon haza kutyatápot, most 3 tápreklám is van a hírfolyamomon. Vagy mondtam hogy szülinapra vegyünk pálinkát.. Hopp pálinkareklám.. Anyám kért, hogy segítsek neki önéletrajzot írni, utána folyamatosan online cv készítő oldalak linkjei jöttek fel... Totál para..
2020. ápr. 22. 23:10
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

Igen, és ez teljesen nyílt dolog.

Csak el kell olvasni a felhasználói feltételeket.

2020. ápr. 22. 23:37
 2/6 anonim ***** válasza:

A szó szoros értelmében biztos, hogy nem hallgat le. Az nagyon feltűnő lenne, hiszen elég nagy extra adatforgalmat generálna a hang továbbítása. Ha egy ilyesmi bebizonyosodna, abból jókora balhé lenne.

De!

Az megkérdőjelezhetetlen, hogy "nyomoz" utánnad. Elképzelhető, hogy valamiféle hangfelismerő szoftver bele van építve, és bizonyos felismert kucsszavakat, termékneveket figyel, bár szerintem ez is inkább csak konteó. Mondjuk az, hogy mekkora a Fb kliens, holott ugyanazt 1-2 MB-ból is meg lehetne oldani... lehet csak programozói bénaság, de közel 100 MB-ból már implementálható egy alapszintű beszédfelismerő.

De nagyságrendekkel valószínűbb, hogy az egyéb tevékenységeidet elemzi, és abból következtet az aktuális szokásaidra, vágyaidra.

Bármilyen weboldal, amin akár csak egy "like" vagy megosztás gomb van, információt küld a Fb-nak, hogy valahonnan felkeresték azt az oldalt. Ha valaki abból a böngészőből be volt jelentkezve, akkor egyértelműen hozzá is tudja kapcsolni, hogy kihez köthető az aktivitás. De ha nem, vagy másik böngészőből, netán privát módból keressük fel, IP alapján akkor is meg tudja tippelni, hogy valószínűleg kitől érkezett az oldalelérés.

A mobil alkalmazás meg nem véletlenül kér annyi mindenhez hozzáférést. Egy GPS-koordinátából pedig elég sok mindenre lehet ám következtetni. Közeledik a születésnap, az addigi aktivitásodból már réged-rég leszűrte a Fb, hogy nem vagy egy megrögzött absztinens, az utóbbi évek keresési előzményeiből, bejegyzéseidből, megosztásaidból, Messenger-beszélgetéseiből azt is leszűrte, hogy a pálinkát szereted, és mondjuk nem az Unicumot, ezek összekötéséből meg kikövetkeztette, hogy te biztos pálinkát szeretnél venni.

Az emberek viselkedése meglepően pontosan megjósolható. A Fb-nál meg nagyon magas szinten értenek a viselkedéselemzéshez.

2020. ápr. 23. 01:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a face

Szerintem a google.

Én is eszrevettem ha csak beszélek vagy mimt itt forumokon vagy akár viberen irok vmit, kulccsszavak szerint kezd el nekem hirdeteseket dobalni de szerintem a kamerát is hasznàlják olyan véletlenek vannak. Pl kaptam egy piros pöttyös felsöt ez utan a divathirdetesekben pöttyös cuccokat ajánlgattak, amiket soha elötte, de amikor fülbevalot is vettem üzletben nem neten es ra sem kerestem soha a fülbevalokra akkor detto hasonlo fülbevalo reklamokat kaptam.

Olyan erzes mintha A-Z ig le lenne csekkolva mindenki es a bugyidat is ismerik

2020. ápr. 24. 13:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Ma pl azt mondtam a páromnak, hogy vérzik az ínyem fogmosáskor. Ennyi. Semmi más ehhez még csak hasonlót sem írtam le, kerestem rá. Soha semmilyen formában! Milyen hirdetés jött fel kicsit később a facen? "vérző fogíny? Próbálja ki ezt"
2020. ápr. 24. 13:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is tapasztalok minden hasonlot! Rémisztö.
2020. ápr. 24. 14:18
 6/6 renton9999 ***** válasza:
igen.. nekem volt olyan hogy egy ismerösömmel beszélgettünk hogy mennyiért veszi az áfonyát és hol,erre megjegyezte hogy a lengyel áfonya most rengeteg van az országban,hát mit dobott fel nekem a google lofasz valami amit jobbra huzva lehet olvasni? hát a lengyel áfonya árát..na nemáár.. de sok ilyen van pl kapok egy mémet messengeren még az nap bedobja az oldalt ahonnan küldték..biztos hogy figyel a Fb a google és a insta és,és nem csak azt nézi hogy mit lájkolsz (azt nem is tagadják) de a mikrofon is be van kapcsolva náluk hiába nincs engedélyezve nálam egy appban se.
2024. aug. 19. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!