Szerintetek követ a Facebook és lehallgat?
Figyelt kérdés
Ma voltam egy bevásárlóközpontban és bejártam egy órás üzletbe, ahol beszélgettem az eladóval és többször is kiejtettem a Fossil márkanevet, utána TV-ket nézegettem.
Este mire hazaértem Fossil-os reklámokat meg TV-s reklámokat dobott ki a Facebook. De már korábban észre vettem, hogy ha pl. valakivel mondjuk a Cola névről beszégetek vagy egy hütőről, akkor jönnek ezek a reklámok. Szerintetek létezik, hogy lehallgatnak vagy pedig követik azt, hogy merre jár az ember és ez alapján dobja a reklámokat? (A cookiekról tudok, és most nem erre gondolok)
2018. febr. 10. 23:33
2/6 anonim válasza:
100%, hogy az összes telefon figyeli a hangodat. Másképp nem működhetne egy rakás hangvezérléses funkció (pl. a Siri és társai). Ugyan így figyeli a Facebook a Messenger üzeneteidet, a Google az e-mailjeidet, stb. Egyébként ahogy az előző írta, itt nem a Facebook lesz a hunyó, hanem a Google.
3/6 anonim válasza:
Elvileg a Fb gyüjt rólad adatokat és azt tovább adja ilyen reklámcégeknek a kiszürt datát.
4/6 anonim válasza:
Ez így van.
Régebben láttam ezt a videót: [link]
Szerintem kicsit aggasztó, én hónapok óta le is töröltem az alkalmazást a telefonomról.
5/6 anonim válasza:
150% hogy igen. Én és más is tapasztaltam, hogy a telefon jelenlétében beszéltünk egy cégről és még az nap beadta a hirdetésüket.
6/6 anonim válasza:
Nem tud hallgatni, ha nincs megadva a megfelelő hozzáférés, nálam semmihez sem fér hozzá a facebook, így a mikrofonhoz sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!