Egy teljesen kezdőnek milyen hasznos tanácsot tudnál adni, gépírással kapcsolatban?
Most kezdtem el nemrég egy online program segítségével tanulni a 10 ujjas gépírást. Egy olyan videót keresek, ahol lassan mutatják, hogy melyik ujjamat hogy tegyem oda a billentyűre. Pl.: most a c betűvel vagyok gondban. Sehogy nem esik kézre. Viszont a mutató ujjammal könnyebben elérem. Ez gondot okozhat a többi betű tanulásánál? Jó lenne látni, hogy csak az ujjamat kell odatenni, vagy mozdulhat a kezem is! Ha mozdulhat, akkor biztos, hgy jó helyre teszem vissza? Ilyesmi...
De bármilyen hasznos tanácsot szívesen fogadok!
a c betűt én is mutató ujjal nyomom :) én középiskolába végig tanultam gyors és gép írást, nem okoz különösebb problémát, ha néha másik ujjal írod!
szabályosan elmozdulhat az egész soron a kezed, ha úgy adódik, de az alap billentyűzeteken van valami jel az F és a J betűn, hogy könnyebben vissza találjon a mutatóujjad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!