Miért nem lehet használni a Microsoft Office-t regisztráció nélkül?
Koplárovics Bécivel egyetértésben: a Microsoft Office 365 próbaváltozata:
1 hónapig ingyenes.
Ha tanár, vagy diák vagy, akkor "ingyen" (az adófizetők pénzén) juthatsz hozzá:
különben meg kell venned:
Ha nem vagy a Microsoft Office termékének használatára kötelezve, vannak ingyenes alternatívák - mint például a Libreoffice:
de ott van például a Google Docs is:
amik kompatibilisek a Microsoft Office-szal.
A Microsoft Office kereskedelmi szoftver, pénzért kell megvenni. Az, hogy te régebben úgy másoltad valakitől, illegális kulccsal, az más kérdés. Akkor is fizetni kellett volna érte, csak te elsumákoltad.
A Microsoft Office pár éve már két különböző konstrukcióban is elérhető: a "hagyományos" Office, amit egyszer megveszed, aktiválod, és optimális esetben ameddig meg nem pusztul a géped, beavatkozás nélkül használhatod. A másik: az Office 365, aminek béreled a használati jogát, egy adott éves díjért cserébe.
Ami a gépen "gyárilag" rajta volt, az nem illegális, hanem próbaverzió. Előfizetés nélkül az O365 egy hónapig próbaverzióként működik, utána meg kell venned, ha továbbra is használni akarod. (Azt ugyanis NEM vetted meg a laptoppal együtt, nem volt benne az árban.)
A lehetőségek:
1. Előfizetsz rá.
2. Ha diák vagy, az o365.oh.gov.hu oldalon, regisztrációt követően a tanulmányaid alatt ingyenesen használhatod.
3. Megveszed a "normál" verziót.
4. Feleszmélsz, hogy a Microsofton kívül is létezik élet, és felraksz egy LibreOfficet (vagy OpenOfficet). Ingyenes, multiplatform, nem nyaggat az aktiválással, akárhányszor, akárhová újratelepítheted, és van, aki szerint még jobb is, mint a MS Office. (Szerintem is egyébként.)
5. Felraksz mondjuk egy WPS Officet, vagy egy FreeOfficet, mindkettő ingyenes, utóbbi regisztrációhoz kötött, ami szintén ingyenes, és egy e-mail címről akárhány példányt regisztrálhatsz.
6. Használsz online Officet.
Temérdek lehetőség van, rajtad múlik, mit választasz.
Utolsónak, nem másoltam sosem, gyári verzoót használtam.
Köszönöm a válaszokat, kivéve a kenyeres hozzászólónak, nem vagyok hülye.
Nem hülye, csak fordítva gondolja.
Nem arról van szó, hogy egy eddig ingyenes szoftverért utólag pénzt kérnek; hanem egy eleve fizetős szolgáltatást egy hónapig ajándékba adja a MS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!