Nem támogatott videókonfiguráció észlelve?
Sziasztok,ezt írja ki a monitorom mikor a videókártyámat behelyezem a gépembe,viszont az alaplapba dugom a monitort mivel a videókártyán nincs ilyen dugasz,nem tudom ezzel esetleg lehet valamit kezdeni?
Válaszokat előre is köszönöm.
Ha van a gépben alaplapi csatlakozás is, akkor lehetséges, hogy van IGP a gépben (integrált GPU, videókártya helyettesítő alap felhasználásra). Processzorfüggő, mivel az IGP a processzorban kap helyet (2011 óta kb.).
Ha videókártya és IGP is van a gépedben, akkor az alaplap ezt felismeri és automatikusan átáll a videókártya használatra. Az IGP-t magát elvileg tiltja ilyenkor, de nem feltétlen.
Ha te úgy próbálsz alaplapi csatlakozásra kötni monitort, hogy mellette videókártya is van, akkor tulajdonképpen te megpróbálkozol a már letiltott IGP használatával, ugyanis az alaplapi csatlakozás NEM a videókártyát használja, hanem az IGP-t. Viszont, ha ez le van tiltva, akkor te onnan nem fogsz kapni semmilyen jelet, így nem lesz kép. Ezért írhat ki ilyesmit a monitor.
Próbáld meg átalakítóval rákötni a monitort a videókártyára (ne az alaplapra). Csak így fogsz tudni képet kapni.
Ehhez először is kéne tudni milyen csatlakozókról van szó, mivel nem teljesen mindegy mit hogyan kötsz.
[link] - akkor esetleg megpróbálhatsz egy passzív VGA-DVI átalakítót is. [link] - egy ilyen akár jó is lehet abban az esetben, ha a videókártya DVI-I vagy DVI-A csatlakozós.
A DVI-nak egyébként 3 típusa van. Az egyik az említett DVI-I, ami digitális és analóg jelet is fogad, a DVI-A az csakis analóg ("A" mint analóg) jeleket fogad, a DVI-D pedig csakis digitális jeleket fogad ("D" mint digitális). A linkelt képen egyébként tök jól látható közöttük a különbség. Az meg, hogy SingleLink vagy DualLink csak a sávszélességben jelent különbséget. A DualLink gyorsabb, így nagyobb felbontás is elérhető rajta. Ez te számodra igazából lényegtelen, csak gondoltam megemlítem, hogy ne kavarodj bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!