Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tényleg van ilyen java program...

Tényleg van ilyen java programozói tanfolyam?

Figyelt kérdés
Nem egyetemen tanítják a programozást? Megtanulhatok javat programozni úgy hogy nincs diplomám? Mi a feltétele hogy valaki jávát tanulhasson? Hogy őszinte legyek nincs érettségim, viszont érdekelne ez a java programozás. Mondjuk elég drága a tanfolyam, valahol azt írták hogy 500 ezer a tanfolyam
2020. jan. 30. 15:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Érettségi alapvetően mindenhol feltétel, először azt csináld meg. Programozáshoz meg minden fent van a neten, akár még ma elkezdheted tanulni.
2020. jan. 30. 15:24
 2/4 anonim ***** válasza:

"Nem egyetemen tanítják a programozást?"

Egyetemen is oktatják.

Csak az egyetemi programozó-képzésben nem csak a nyelvet, a programozás során használt fejlesztőeszközt, vagy a legalapszintűbb algoritmusokat (~hogy hogyan, milyen alapvető lépések végrehajtásával végezzünk el bonyolult műveleteket - például hogy hogyan rendezzünk sorba elemeket, hogyan válasszunk ki bizonyos tulajdonságúakat, stb...) tanítják meg, hanem annak a matematikai alapjait, hogy hogyan lehet ezt hatékonyan elvégezni.

"Hogy őszinte legyek nincs érettségim, viszont érdekelne ez a java programozás. "

Egy államilag akkreditált szoftverfejlesztő (régen 54 213 05 OKJ-számmal rendelkezett, 2020-tól 54 481 08 számot és "szoftverfejlesztő és tesztelő" megnevezést kapott) képzésének elvárt iskolai előképzettsége: érettségi végzettség. Pláne pályakezdőként eléggé nehezíti az elhelyezkedést, ha nincsen érettségid - egy programozót kereső vállalat általában minimum elvárja a meglétét.

"Megtanulhatok javat programozni úgy hogy nincs diplomám?"

Meg. Az Interneten egy csomó tananyag elérhető.

2020. jan. 30. 15:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy tanulási nehézséggel küzdöttem, mindig is nagyon nehezen ment a tanulás. Egyszer felnőtt fejjel próbálkoztam esti sulival hogy megszerezzem az érettségit, 11 osztályba beiratkoztam de annyira nem ment a tanulás, meg rájöttem hogy annyi elmaradásom van hogy azt nem tudtam pótolni, így hagytam az egészet. Hát akkor ennek a tervnek is lőttek sajna, pedig tetszene a programozás érdekel az informatika, szívesen csinálnám,. Van egy számítógép szerelő és karbantartó okj végzettségem is, de semmire nem megyek vele. Az érettségin meg gondolkodom hogy a jövőben újra neki vágok. Csak hát nemtudom.. Mondom annyi elmaradásom van a tanultak meg egymásra épülnek, nem elég bekapcsolódni mondjuk a 11 osztályba, mert ott a korábban tanultak is előjönnek, nekem meg az alapoktól kéne kezdenem
2020. jan. 30. 16:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A programozás semmi másból nem áll, csak tanulásból életed végéig.
2020. jan. 30. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!