Miért hívják szorzatösszegnek a SUMPRODUCT Excel függvényt?
Bizony, hogy érthető! Nagyon is, köszönöm szépen a magyarázatot. És valóban, a szorzatösszegnél működött az "implicit mód" (ezt is thx!)
Ez az INT-s trükk zseniális.
Legott ki is próbáltam, hogy a SZUM függvény mit tud az INT-vel, tömbfüggvénnyé alakítva szépen össze is tudtam adni a booleanokat... szuper!!!
IGAZ
HAMIS
IGAZ
IGAZ
3 =A1+A2+A3+A4 egyesével összeadva implicit, szóval igen, működik
0 =SZUM(A1:A4) szumma függvényben range-ként nem alakítja át számmá
3 {=SZUM(INT(A1:A4))} de tömbfüggvényben INT-sítve igen…
#ÉRTÉK =SZUM(INT(A1:A4)) úgy tűnik, az INT nem szereti a Range-t, ezért kellett a tömbfüggvény...
Bocsánat:
Érdekes, nálam NEM megy a =SZUM(INT(A1:A4)), csak tömbképletként...
Nekem (16.0.11328.20524) 32 bites. Noha a Win10 64 bites...
(Céges setup...)
De amúgy nem értem, elvileg verziófüggetlenül is csak tömbfüggvénnyel lenne logikus az INT... már amennyire ismerem az excelt...
És tényleg, ez Office 365-ben működik csak, emiatt:
És ez nem is túl régi feature:
Dynamic array support was released to Office 365 subscribers in the monthly channel in January 2020.
De ez amúgy tök hasznos feature:) végre lehet olyan képletet írni aminek az eredméne több cella lesz.
"Még annyi, hogy szerintem az angol nevében nincs benne a szorzás..."
Hát ez elég baj. Nem is tudsz angolul, nem is veszed elő a szótárt, csak véleményezel. Ahogy a részemről is elég baj, hogy ezen a mondaton átsiklottam a múltkor, és nem elég alaposan olvastam.
A PRODUCT pontosan azt jelenti, hogy szorzat, nem azt, hogy alma vagy hogy karburátor. A magyar név szinte tükörfordítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!