Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom az időértékeket...

Hogyan tudom az időértékeket összegezni Excel-ben?

Figyelt kérdés

24 óránál több időt kellene ósszeadni, hiába állítom be az összegzést erre a formátumra [ó]:pp

, nem adja össze :(

pl: 4:32 + 6:35 + 8:12 + 10:03 + 8:24 +...akármi

Köszönöm előre is!

2019. okt. 1. 13:38
 1/3 coopper ***** válasza:
100%

Szia.

Az excel az időt napban számolja.

Tehát összeadás után ha megszorzod 24-gyel akkor megkapod számként az eredményt, jelen esetben 37.767 (a cella formátumát számra kell állitani, és három tizedesjegyre).

Ha ebből szeretnél idő formátumot (37:46-ot) akkor csak valamilyen képlettel tudod ezt átalakitani, és szövegként tárolni, igy nem tudsz vele számolni. (pl egy képlet - én ezt találtam ki, de biztos van más megoldás is: =INT(SZUM(D2:D6)*24)&":"&INT((SZUM(D2:D6)*24-INT(SZUM(D2:D6)*24))*60) az eredmény 37:45-öt lesz (itt még valamilyen módon a "hibás" számolással is meg kell küzdeni, ami a törtek levágásának eredménye).

Vagy beteszed a formázásba a napot is és akkor látszik az hogy az összeg több mint 24 óra (hány nap): cellaformázás - egyéni : nn/óó:pp, eredmény : 01/13:46

Sok sikert. Üdv.

2019. okt. 2. 07:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! A helyzet az, hogy 4 helyen kell az időt kiszámolnom, 3 helyen tökéletesen ki is számolja az általam fentebb megadott módon, de a negyedik cellában bármit csinálok, nem számol. Hiába képletezek, formátumozok, másolok ...mindig ugyanannyi, azaz 10 körüli számot ír ki eredménynek, 32 valamennyi helyett :(
2019. okt. 2. 09:34
 3/3 anonim válasza:

a cella formátumot egyéniben a következőre kell állítani: [ó]:pp

tehát az órát szögletes zárójelbe foglalva

2021. szept. 2. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!