Ha hálózati mérnök szeretnék lenni, szükségem van egyetemi diplomára?
Sok helyen pl business support ceblnterekben elvárás a diploma.
No meg külföldön is minden komolyabb helyen.
Én azt mondom mindenképp legyen egy diplomád, mese nincs. A konkrét szakmai tudáshoz nem ad sokat természetesen, sőt a CCNA már önmagában sokkal osszeszedettrbb lehet mint amit egyetemen kapnál egyéb tárgyak által. De soke gyeb készséget megtanulhatsz egyetemen. (igen, a szopás, és értelmetlennek tűnő feladatok véghez vitele is közte van)
Egyetem mellet is tudsz dolgozgatni, sok KKV van aki irulnilyen embernek. (igaz ott nem Cisco lesz, meg nem csak hálózat)
A CCNA-CCNP-CCIEről: ifjú titán, nyugodj le. :) elsőre a CCNA se lesz séta galopp. A CCNP meg jóval nehezebb. A CCIEra meg komoly szakmai múlttal rendelkezők is sokszor egy évet készülnek aztán vagy összejön vagy nem. :)
Ott lesznek az oldal ágak, azokkal is el klehet játszani majd. (én inkább ennek vagyok a híve, de persze nem kell egyet érteni)
Üdv Egy CCNPs, 7év tapasztalattal. :D
Veszel egyet az ecseri piacon.. :DD
(legfeljebb nem a te nevedre szól)
A CCNA nagyon jó alaptudást ad, azt mindenképpen végezd el! Utána szerintem célozz meg valamilyen adatközponti melóhelyet, ahol masszív gyakorlati tapasztalatot tudsz szerezni és utána jöhet a CCNP.
Egymás után a kettőt azért nem javaslom megcsinálni, mert úgyis tesztelni fogják állásinterjún, hogy van-e valós gyakorlati tapasztalatod, az meg elég hülyén néz ki, ha CCNP-t lobogtat az ember, aztán kiderül, hogy még egy rendes hálózatot sem húzott fel életében.
CCIE: Nem tudom. Szerintem ilyen certet max a globális vállalatok fogadnak el, mint a Google vagy Amazon. Mezei cégeknél elhajtanak azzal, hogy túlképzett vagy, mert senki nem fogja megfizetni ezt a tudást (nincs olyan munkájuk, amihez szükséges lenne). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!