Mit tudnék csinálni egy gyenge gépen?
Videokártya milyen van benne?
Én XP helyett Windows 98 SE-t tennék rá. Az XP korszakos játékok egyébként is padlóra teszik e 900-as cerkát. Ha van mellette egy vállalható DirectX 7-es vagy 8.1-es videokártya, például Geforce3 Ti200 vagy esetleg egy Geforce MX400, akkor a 90-es évek, 2000-es évek legeleje játékaival jól el kell, hogy boldoguljon.
Én sem dobnék ki ilyet, ha hibátlan, egy nap még sokat érhet.
Régi Resident Evilek, Silent Hillek, Doomok, Wolfensteinek, Alone in the Darkok, lehetne hosszan sorolni a remek játékokat abból az időből. Ha más nem, tudsz venni bele fillérekért AGP-s kártyát, vagy valami nagyobb IDE vinyót, amit még támogat.
Hogyha érdeklődő típus vagy, feltehetsz Linuxot. Ott is lehet bütykölni, csak nem fizikálisan.
Évjárattól függően esetleg érdekelhet a RetroPie nevű oprendszer (Linux disztribúcó), amivel rengeteg retro játékot futtathatsz. Ezt vagy az XP helyett, vagy mellette tudod futtatni (dual boot).
Használhatot akár zene hallgatásra, esetleg videónézésre, ha elbírja.
Megpróbálhatsz rajta programozni (én a Pyhton nyelvet ajánlanám)
Használhatod szerverként is.
De ha beírod Google-be (ha tudsz angolul, akkor úgy ajánlott), rengeteg jó ötletet találhatsz.
Ez a leírás alapján sosem fog sokat érni. Egy ABIT VA6 bele való 1GHz-es Pentium 3 procival és ASUS V6800 videokártyával, vagy még inkább egy Voodoo4-gyel már befektetés.
P3 vonalon a Slot-1 alaplapoknak van értéke, illetve procik terén a csúcs Katmai és csúcs Coppermine Pentiumoknak. Videokártyák terén pedig a csúcskártyáknak, illetve a nagy elsőknek és nagy utolsóknak. TNT2 Ultra, bármelyik Voodoo, Geforce 256 (főleg a DDR), ATi Rage Fury MAXX, ATi Rage6/Radeon DDR, PowerVR Kyro2 (Hercules 3D Prophet 4500), talán S3 Savage 2000, de az már nagyon határeset.
Gyűjtői szempontból a népkártyák (S3 Savage4, TNT2 M64, Intel i740 és társak) csak kutyát dobálni jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!