Hogyan csendesítsem Zyxel NAS326 pulzáló ventilátorát?
Sziasztok!
A problémám, hogy a gyártó valamilyen oknál fogva úgy oldotta meg ennél a NAS-nál a ventilátor fordulatszám szabályzást, hogy konkrétan úgy járatja mint mikor egy spórolós buszsofőr vezeti a buszt. Meglöki aztán hagyja lendületből menni, és mielőtt leállna megint lök rajta egyet. Ebből meg egy elég zavaró pulzáló hang keletkezik. Ráadásul, most egy igazán jó, folyadékcsapágyast tettem rá, ami a PC-ben full csendes volt, itt meg minden egyes lökéskor ciripel egyet.
Ha jól tudom egy kondival meg lehetne oldani a "szüneteket", csak nem tudom milyennel. Erre tudnátok adni nekem egy egyszerű kapcsolási rajzot? mekkora kondival? Hogy kössem rá?
Köszi előre is!
Hát én nem bonyolítanám ennyire túl, hanem direktbe vezetnék oda áramot máshonnan. Mondjuk a NAS egyik USB portjától.
A Noctua -nak pl vannak 5V -os coolerei különböző méretekben, amik elvileg még csendesek is.
És tényleg :O
A kondit párhuzamosan kell kötni, a + lába a + feszültségen, a test a feketén.
Elektrolit kell és sejtelmem nincs mekkora, kezdésnek tolj rá egy 1000uf-at.
Nem hiszem amúgy hogy segíteni fog ha a pwm lassan működik, de egy próbát megérhet.
Ez esetleg talán működne:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!