Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan csendesítsem Zyxel...

Hogyan csendesítsem Zyxel NAS326 pulzáló ventilátorát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A problémám, hogy a gyártó valamilyen oknál fogva úgy oldotta meg ennél a NAS-nál a ventilátor fordulatszám szabályzást, hogy konkrétan úgy járatja mint mikor egy spórolós buszsofőr vezeti a buszt. Meglöki aztán hagyja lendületből menni, és mielőtt leállna megint lök rajta egyet. Ebből meg egy elég zavaró pulzáló hang keletkezik. Ráadásul, most egy igazán jó, folyadékcsapágyast tettem rá, ami a PC-ben full csendes volt, itt meg minden egyes lökéskor ciripel egyet.

Ha jól tudom egy kondival meg lehetne oldani a "szüneteket", csak nem tudom milyennel. Erre tudnátok adni nekem egy egyszerű kapcsolási rajzot? mekkora kondival? Hogy kössem rá?

Köszi előre is!

2019. nov. 26. 00:52
 1/5 P.O.C. ***** válasza:
100%

Hát én nem bonyolítanám ennyire túl, hanem direktbe vezetnék oda áramot máshonnan. Mondjuk a NAS egyik USB portjától.

A Noctua -nak pl vannak 5V -os coolerei különböző méretekben, amik elvileg még csendesek is.

[link]

2019. nov. 26. 02:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Jó ötlet,csak az a gond, hogy ő figyeli, hogy megy-e a ventilátor. Egy kínaival meg is szívtam, mert 3 vezetékesnek árulta, csak éppen nem volt benne az érzékelő! Piros és a sárga vezetéket egyszerűen összekötötték a panelen. NAS egy darabig pörgette majd elkezdett sípolni. Ugyanez volt mikor beállt a gyárija.
2019. nov. 26. 09:45
 3/5 Shaddark ***** válasza:
Szerintem azt ki tudod kapcsolni a menüjében.
2019. nov. 26. 15:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Ehhez sajnos túl egyszerű a vezérlése! Riaszt ha megáll a ventilátora, de ez nem kikapcsolható mint pl a PC-s alaplapoknál.
2019. nov. 26. 17:20
 5/5 Shaddark ***** válasza:
100%

És tényleg :O

A kondit párhuzamosan kell kötni, a + lába a + feszültségen, a test a feketén.

Elektrolit kell és sejtelmem nincs mekkora, kezdésnek tolj rá egy 1000uf-at.

Nem hiszem amúgy hogy segíteni fog ha a pwm lassan működik, de egy próbát megérhet.

Ez esetleg talán működne:

[link]

2019. nov. 27. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!