Svájc vagy Amerika? Hol jobb fejlesztőként?
Tevezek kiköltözni Magyaroszágról 1-2 évre tapasztalatot illetve pénzt szerezni.
Hol jobb IT-sként kint élni ? Zürichet néztem ki illetve Amerikában több helyet is (Denver, Seatle, San Francisco)
Honnan tudjuk?
Megnézed mennyit kapnál kézhez, mennyiből jönnél ki egy hónapban és milyen egyéb igényeid vannak az anyagiakon kívül (környezet, kultúra, társaság stb) és eldöntöd.
Svajcban sokkal kevesebb penzt tudsz felretenni mert eleg draga foleg a lakhatas viszont a fejlettseg es az eletszinvonal egy eletre szolo elmeny+a taj sztem a legszebb a vilagon de biztosan top5, ugyanakkor nagyon alap vmennyi nemet nyelvtudas es eleg sokat szamit a seggnyalas is ebben kicsit magyar cseh lengyel feeling
Amerika mas vilag teljesen, igazabol az is tetszett vmennyire meg ott jobban tudsz helyezkedni is mert kinaval egyutt megiscsak a vilag kozpontja kb es az angol is teljesen eleg meg nem olyan veszesen draga sot pl az elelmiszer eleg olcso volt.
Neked kell meghozni a dontest meg ugye a munkahelyi feltetelektol is sok fugg,ha nekem kene most valasztani akkor talan Amerikaba szivesebben mennek mert megiscsak ha azt mondod ott dolgoztal egy jonevu cegnek utana kb mindenhova felvesznek+ onnan sok embert kuldenek ki kulfoldre amerikai cegekhez.
En pl.tudok olyat hogy a srac kiment egy los angelesi ceghez es 2 honap mulva visszakuldtek magyarorszagra csak kb 2500 dollart keresett :D
Amerikába sokkal macerásabb kijutni. Eleve kell találni egy céget aki felvesz, és amíg nincs meg a zöldkártya addig kb a rabszolgájuk vagy. A fizetés az meg nem rossz, de Svájcban többet lehet keresni, már ha nem számolod a nagyon elit területeket / cégeket. (Bár Svájcban is megadja a google a 200.000 frank éves fizut simán, ha valaki jó)
A fenti hozzászólónak amúgy igaza van, hogy Svájc baromi drága, na de a fizetés is ehhez van méretezve. Havi 1 milla megtakarítás alap, később ennél több is.
Svájc az nem a nyugat, hanem egy másik dimenzió. Össze se lehet hasonlítani az olyan országokkal mint a franciák meg a németek. (nyilván Magyarországról már ne is beszéljünk.)
Pokolian sok pénzük van.
De amúgy Kanada is USA szintű erővel bír megtakarításilag nem ? Én legalább is úgy néztem hogy a fizetés kb azonos ( talán kevesebb), de a megélhetési költség is kisebb, szóval a hó végén lévő megtakarításod is kb azonos szinten lenne.
Illetve Kanadában több szempontból is jobb élni (több szabadnap, más a munkamorál egy kicsit, biztonság, egészségügy)
Svajc tenyleg egy masik dimenzio :D
Svajc es Ausztria kb mindent visz eletszinvonalra amit tapasztaltam
Cseh Lengyel Szlovak hasonlo mint Mo.
Olaszorszag fejlettebb de nem nyugat szint
Ezekrol van velemenyem ahol eltem is :D
Europaban Nyugat es Eszak mindent visz
V4 allamok kozepesek, egyformak kb amolyan atmenet
Balkanon lehet jol keresni de eleg ritka
Del EU kb V4 es Nyugat kozott van
Ez a szemelyes tapasztalatom, en mindenkepp Nyugat fele mennek , amin erdemes lehet meg elgondolkodni az Pozsony, a terseg kb legjobban fejlodo varosa ,Pragat es Budapestet is lehagyta pl fizetesekre
Svajcot es Luxemburgot nezd meg ha csillagaszati fizeteseket akarsz
Remelem tudtam segiteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!