Miért lassú a letöltés, ha a feltöltés gyors? Mi lehet a baj?
A letöltési sebesség 5-6, a feltöltés 51-52 Mbit/s.
Több tesztprogrammal is mértem, és mindig-állandóan hasonló a helyzet.
Mi lehet a baj?
Telekom.
Gondoltam, hogy a notebookommal van baj (hardver?/szoftver?) de a (androidos) telefonon is hasonló a helyzet, kicsit jobb.
Én így érzésre azt mondanám hogy valaki más is fogja a letöltési irányodat...
Fordított adsl-t még nem láttam :)
Az androidos mobilod nem a routertől kapja wif-n a jelet?
Érdemes 1-2 nap után mérési eredménnyel a szolgáltatóhoz fordulni
Több géppel/eszközzel és kábelen csatlakozva is kipróbálnám.
Esetleg a gépeden egy Linux telepítőt (kipróbálás módban) indítva, tesztelheted a netet a Windows módosítása nélkül is.
Ha így is ennyi, akkor 5-6Mbit valószínűleg már a garantált határ alatt van, szóval jogosan lehet az ügyfélszolgálaton panaszkodni.
Ha csak wifi-n lassú (és előtte gyors volt), akkor arra kellene visszaemlékezni, hogy volt-e a lassulás jelentkezésekor nagyobb hardveres/szoftveres változás.
Persze ahogy feljebb írták, a router is meghibásodhat (esetleg nagyon melegedik), vagy mostanában sokkal több eszköz csatlakozik egyszerre (asztali gépek, laptopok, telefonok, táblagépek, TV, okoskütyük stb.)
Ismerősnél nemrég teszteltük, hogy 8-10 kapcsolódó eszköznél leesik 10-20Mbit-re a sebesség, 3-4-nél meg 60-80Mbit. ("olcsó" szolgáltatói, Huawei router)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!