Milyen témában készíthetnék érdekes előadást infóórára?
Van aki Mark Zuckerberg életéről készíti, van aki az internetes zaklatásról. Tehát csak annyi a kikötés, hogy valamilyen formában kapcsolódjon az informatikához.
Valami tipp? Ti miről hallgatnátok szívesen? :)
Zucki és a zaklatás az internet része, amire pedig elég erős kijelenteni, hogy semmo köze az informatikához...
Egy egyetemi szintű téma meg szerinted miért lenne jobb egy általános iskolásnak vagy max gimisnek? A fél csoport azt sem értené, miről van szó (pláne akit nem érdekel mélyre menően a biosz) és a kérdező sem biztos, hogy elő tudná úgy adni, hogy érthető, élvezhető legyen.
Az első hozzászóló jól kezdte. A második pedig jól írta. Nem írkálunk Zukerberg életéről, mert azt Életrajznak nevezzük. De még ugye él... A zaklatás sem az informatika közvetlen része...
Informatika: Beszélj egy kicsit a múltról (kialakulása, technológia, egy-két jelentősebb személy megnevezése).
Aztán beszélhetsz az op.rendszerek fejlődéséről is. (MS DOS, Windows, Unix, Linux, Andorid, stb.).
Beszélhetsz még a vírusokról általánosságban. Kik írják, milyen céllal, és hogyan lehet védekezni ellenük.
És nem szabad elfelejteni... még beszélhetsz az informatikai fejlődés káros hatásairól is. Mert bizony ez nagy gond. NAGYON NAGY...
3#: "Ti miről hallgatnátok szívesen?"
MZ egy személy, aki elkezdett fejleszteni egy weblapot... Ha kitöröljük MZ-t, a világ pontosan ugyan ott tartana ahol most, annyi hogy nem kék hátterű weblap előtt ülnének a konzumidióták, hanem mondjuk zöld hátterű előtt. Az internetes zaklatás pedig kb. annyira releváns, mint egy telefonbeszélgetésről tartott előadás, amikor a telefon hálózatok a téma. Én ezekre egyest adnék. Amúgy ha megnézted volna a vidit, akkor láthattad volna, hogy egy általános iskolásnak sőt egy médiaszakos egyetemista is képes megérteni. És ráadásul érdekes is.
Jaj ne legyen kommenthaboru😀
szerintem igenis köze van az infónak az internethez és akkor a felsorolt két előadás is jó. Lehet én fogalmaztam rosszul, pl a Zuckerberges nyilvan nem csak az életéről szól, hanem magáról az egész facebookos dologról.
De megkérdezték a tanárt és mind kettő prezentációt elfogadja.
Köszönom az eddigi válaszokat, ment a zöld pacsi😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!