Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows rendszergazdai jog?

Windows rendszergazdai jog?

Figyelt kérdés
Hogy lehetne megoldani azt,cmd adminkébnt futtassam, de nem a jobb klikk futtattás admin vagy a shift+bal gombbal hanem a win+r majd runas /user:user cmd?? A user az csak egy képleters dolog. Már próbáltam oda a felhasználónevemet, az administrator-t és még magyarul, hogy rendszergazda is. (Valamint mivel össze van kapcsolva ms fiókkal így az e-mail címet is). A fh nevemmel és az e-maillel ugyan elindul a cmd a jelszóbeírás után, de nem admin jogokkal. Ezt pedig onnan tudom, hogy emgpróbálom beírni, hogy sfc /scannow akkor kiírja, hogy nem vagyok rendszergazda. A csoportházirendben a sima felhasználóknál nem vagyok bent, csak a rendszergazdáknál meg a hyper-v adminnál (nem néztem végig mindet, de bbe a 2-be tuti benne vagyok). Ez az egyetlen felhasználó van a gépen. Természetesen a jobb klikk futattás adminnál működik az sfc, csak én direkt így akarnám elindítani. lehetséges, hogy amiatt van, hogy mikor a jobb klikk+futtatással indítom a parancsort, akkor az igazából nem az én rendszergdazi profilomként kezeli, hanem a beépített admin profiljaként, amim alapértelmezetten ki van kapcsolva?? Vagy mégis mi lehet a gond?? (az uac ki van kapcsolva)
2019. szept. 20. 23:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

runas /user:Rendszergazda cmd

Így mennie kell, ha nincs lockolva az admin fiók. Gyári angol nyelvű Windows esetén Administrator a felhasználónév.

De ezt is cmd-ből indítsd, hogy lásd mit ír ki!

2019. szept. 21. 06:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Úgyis próbáltam de ugyanazt írja ki,mintha a "run" ablakból csinálnám ( hogy adminként futassam az sfc-t)
2019. szept. 21. 12:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Végül annyi volt a probléma (ami írtál is), hogy lockolva volt a beépített fiók, valamint ahhoz nem volt jelszó állítva alapértelmezetten. Tehát következtetésképpen, mikor a runas-szel akrok futtatni adminként, akkor valóban erre a rendszergazdára gondol, és nem a local admin-ra (azaz a saját profilomra)
2019. szept. 22. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!