Telepítettem az Avast antivírust. Ezután felajánlott egy szolgáltatást 60 nap ingyenes próbával. Amikor elindítottam, bekérte a bankkártyám adatait. Hogyan lehet őket ezért feljelenteni?
A kérdésből nem teljesen világos, hogy pontosan miről is szólt az ajánlat.Csak tippelek, hogy arról, ha megvásárolod az 1 éves licencet, akkor csak 10 hónapot kell kifizetned.Így az első két hónap az ingyenes próbaidő.
Bár azt is hozzá kell tenni, hogy a kipróbálás általában nem így működik.Inkább úgy, hogy a telepítés után a próbaidőszak alatt ingyenesen használható a program teljes funkcionalitással, majd amikor a próbaidő véget ér, akkor ajánlják fel a fizetést.
Ha nem kívánod megvenni, akkor vagy nem fog tovább működni a szoftver vagy, ha van ingyenes verziója, akkor átvált arra.
Ettől függetlenül, amit az előző hozzászólók írtak, az valós.
@5: de miért tennének ilyet?
Bármikor, amikor a neten vásárolsz, meg kell adnod ezeket az adatokat. Még senki nem tapasztalta, hogy megbízható, ismert helyen bármikor visszaéltek volna ezzel. Az Avast nem a szomszéd vérpistike, aki egy wannabe hackert játszó script kiddy, hanem egy ismert, megbízhatób hosszú ideje a piacon levő biztonságtechnikai vállalat -egyetlen ilyen eset elég ahhoz, hogy végleg lehúzhassák a rolót...
Mellesleg ha ennyire paranoiás vagy, akkor közlöm veled, hogy a bankod nem csak a bankkártya- és személyes adataidat ismeri, hanem teljes ellenőrzése van a számlád tartalma felett is -konkrétan azt csinál a pénzeddel, amit akar...
Netán a bankod is adathalász? Ha már egyszer ismerik ezeket az adataidat, akkor gondolom állandóan lenyúlják a pénzedet...
Vagy a PayPal?
Vagy tudsz megbízható adatokat arról, hogy az Avast tömegesen károsítaná meg a felhasználóit?
Ha többen írták, hogy egy fizetős szolgáltatás pénzbe kerül, akkor biztosan úgy is van. De még mindig nem értem, mi ezzel a problémád.
Gondolom a boltban a pénztárost is feljelented, amiért a a megvásárolt áruk ellenértékét leemeli a számládról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!