Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Érnek valamit a biztonsági...

Érnek valamit a biztonsági beállítások?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Korábban feltettem egy kérdést, és megfogalmazódott bennem még egy.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..

Az újabb kérdésemnél kicsit általánosabban lennék kíváncsi a biztonsági beállításokra. Érnek valamit? Ha beüzemelek magamnak egy telefont, akkor az első pár napokban a beállításaiban vagyok elmélyülve, és mindent a legszigorúbbra veszek. De ér ez valamit? Vagy csak formalitásból teszik fel a kérdést, és a háttérben azt csinálnak az alkalmazások, amit akarnak?

Kíváncsi lennék hogy androidos telefonnál, és windows operációs rendszernél hogy működik. (A windows-ról is olvastam korábban hogy kémkedik meg ilyenek.)

2018. dec. 9. 18:49
 1/5 Daniii90 válasza:
40%

Én Win10- ről tudnék nyilatkozni, a laptomomat már kb. 2x állítottam vissza alapállapotba, és vagy 4x csináltam biztonsági mentéses visszaállítást. Hogy miért? Mert ez a szájbak*rt Microsoft nem tud kiadni úgy egy updatet hogy az ne csessze szét az operációs rendszert, vagy az illesztőprogramot buherálja meg amitől elmegy a kép vagy olyan frissítést telepít ami után 15 perc használat után lefagy a gép.

- Egyszóval a biztonsági mentés és visszaállítás egy jó dolog, ahogy a gyári beállítások lehetősége is.

- Android is egy rakás sz*r éppúgy mint a vindóz, én is bekaptam egy vírust és lehetetlenség kiiktatni, rootolni nem fogom, így kéthetente visszaállítom gyári állapotra.

2018. dec. 9. 19:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ! De én nem teljesen a biztonsági mentésre gondoltam, hanem a beállításokra. Mondjuk hogy egy program hozzáférhet a laptopom webkamerájához (Amit letiltottam), a földrajzi helyzetemhez, mikrofonomhoz, meg ilyenekre.

Telefonon is hasonlók. Hogy egy alkalmazás hozzáférhet az SMS-ekhez, hívás kezdeményezése, tartózkodási hely... Rengeteg ilyen pont van. És a kérdésem erre utalna, ha én letiltom a webkamerát (vagy bármi mást), akkor tényleg nem fér hozzá egy program, vagy csak pár másodperc kell egy "hozzáértőnek", és már semmit se ér az én kis odarakott pipám.

És itt még az a bosszantó, ha el van dugva az adott beállítás, vagy nem egyértelmű.

2018. dec. 9. 19:48
 3/5 Daniii90 válasza:

Ezekhez hozzáférést kell adnod különben nem fognak műlködbni. Pl az én telefonom ha képet töltök le az sd kártyára az elején megkérdezi, hogy adok-e engedélyt hogy hozzáférhessen az adatokhoz: ha adok, akkor le tudom tölteni a képet, ha nem akkor pedig nem.

Kell az engedély hogy az adott program működjön, ez nem feltétlenül jelenti azt hogy utána képkedni fognak utánad, csak kell hogy használhasd az adott opciót.

2018. dec. 9. 19:59
 4/5 Daniii90 válasza:
Bocs a helyesírási blfasságokért, elnéztem párat. :D:
2018. dec. 9. 20:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet tudni, hogy mi zajlik a háttérben. Valószínűleg mindent tudnak rólad, amit meg akarnak tudni, akármit is állítgatsz össze-vissza.
2018. dec. 9. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!