Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit lát a munkáltató?

Mit lát a munkáltató?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Olyan kerdesem lenne, hogy a ceg, ahol elkezdtem dolgozni, adott ceges laptopot. A kerdesem, hogy ha letoltom ra a whatsapp alkalmazast, akkor a munkaltatom barmilyen modon vissza tudna ellenorizni vagy visszanezni a csevegesemet, esetleg kepeket amiket kuldok?

Elore is koszonom!

2018. okt. 5. 09:25
 1/7 anonim ***** válasza:
84%

Ha van rajta megfigyelő szoftver akkor igen, de ha úgynevezett sandbox-ban futtatod akor nem. Ehhez pl a sandboxie vagy valami tűzfal programés egy kis szakértelem kell.

Comodo CIS tud azt hiszem sandbox módban futtatni programot, aminek az a lényege, hogy elkülönít egy memóriaterületet az adott program számára, mondjuk whatsapp, és nem engedi, hogy más program hozzáférjen. Viszont, ha egy kémprogram képet készít a teljes asztalról, akkor abban minden látszik amit te is látsz.

Az előző módszerrel maximum nem tud kimenteni semmit a whatsapp-ból, de a képernyőn ettől még minden látható, amiről az operációs rendszer asztaláról, képernyőről csinálhat másolatot egy kémprogram.

Esetleg ha futtatsz egy virtuális operációs rendszert, de ehhez kisebb szakértelem szükséges.

Válasz, nincs rá tuti módszer, hogy ne figyeljenek meg, a füstjelzőbe épített rejtett kamerától a mikrofonokig, sok mindent lehallgathat, sajnos én dolgoztam ilyen munkahelyen, ahol naponta sértették meg a privát szférámat.

2018. okt. 5. 09:38
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Az ilyen jellegű megfigyelése a dolgozónak illegális. Ellenben azt monitoringolni, hogy milyen szoftverek kerülnek a gépre (esetleg blokkolni a telepítéseket) teljesen legális és kivitelezhető.
2018. okt. 5. 09:38
 3/7 A kérdező kommentje:

Ertem.

Sajnos ennyire nem vagyok otthon a temaban, csak mindenkepp biztonsagban szeretnem tudni az adataimat, kenyes temak elkerulese vegett.

Latni lathatja a programot magat, csak az azon beluli tartalmakat nem szeretnem semmilyen modon veszelynek kitenni, hozzaferes szempontjabol.

Akkor inkabb hagyom az egeszet, az a biztos. Nagyon koszonom a kimerito valaszokat! Ha van meg otlet, irjatok nyugodtan!

2018. okt. 5. 10:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha a cégnek értelmesebb rendszergazdája van, akkor alapból tiltja a szoftver telepítést a gépre.

a gépet azért kaptad, hogy munkára használd, nem pedig hogy összebarmold az idióta programjaiddal.

Az hogy böngészel rajta FB, stb az rendben van na de telepítgess rá mindenféle szírt-szart az már nem fér bele.

2018. okt. 5. 10:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Miért telepítenél céges laptopra ilyet? Nálunk még a gondolatért is fegyelmi járna. Céges laptop munkára, munkaidő munkára (gondolom nem munkaköri leírásod része a whatsapp). Otthon meg saját gép. Sokunknak ezokból pl. 2 mobulunk is van, céges és privát.
2018. okt. 5. 12:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Szeretem, hogy tobben nem a kerdesre valaszolnak, nem ertem a megjegyzest akkor, mi ertelme. Egy szoval sem mondtam, hogy nem hasznalhatom magan celra a gepet. Pont ezert kerdezem, hogy merjem-e arra is hasznalni.
2018. okt. 5. 19:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Papiron hasznalhatom magan celra is, de nem szeretnek semmilyen magan adatot rossz kezekbe tenni. Nem talaltam gyanus programot, ami erre utalna, csak kerdezem.
2018. okt. 5. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!